Calcarul dă cele mai mari bătăi de cap casnicelor, iar de multe ori dorința de a-l îndepărta poate fi cea mai mare problemă. Deși gospodinele încearcă nenumărate metode pentru a îndepărta calcarul de pe suprafețele din baie și bucătărie, rezultatele sunt cele neașteptate, de cele mai multe ori.
Produsele de curățenie ajung să coste foarte mullt, sunt greu de organizat iar de multe ori nu curăță așa cum promit. Există însă o altă varianță mult mai ușoară și accesibilă, și aceasta este lămâia.
Cum poate readuce lămâia luciul de pe suprafețele de calcar
Suprafețele cromate pot deveni lucioase din nou dacă le ștergeți cu o bucată de lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să luați o lămâie, tăiați în jumătate, apoi vă folosiți de una dintre părți pentru a freca întreaga suprafață unde este depus calcarul. După câteva minute în care lăsați totul la acționat, clătiți cu apă, iar rezultatul vă va surprinde.
Alte utilizări ale lămâiei, pentru a reda luciul vaselor din bucătărie
Tigăile și oalele murdare dau cele mai mari bătăi de cap. Deși inițial este greu să le redați luciul, tot lămâia este ajutorul-minune. Astfel, tigăile sau oalele din aluminiu pot fi curățate ușor cu zeama de lămâie. Tăiați o lămâie și frecați tigaia în interior și exterior, apoi lăsați-o să acționeze câteva minute. Nu clăti cu apă, ci șterge cu o cârpă moale sau cu o lavetă.
Zeama de lămâie îndepărtează bacteriile de pe ustensilele din lemn. În întrega veselă dintr-o bucătărie, se regăsesc mereu linguri sau alte ustensile din lemn. Astfel, acestea trebuie să fie dezinfectate cât mai des, iar în acest caz și lămâia este cea care ajută.
Pentru că acest fruct are calități antibacteriene, este recomandat pentru o bună curățare a ustensilelor din lemn. După ce le-ai spălat, puneți suc de lămâie și lăsați să acționeze timp de cinci sau zece minute. Clătiți-le în apă fierbinte și uscați-le bine.