Reclamă

Cu siguranță ați mai experimentat această situație: păstrați pâinea care nu a fost mâncată și după câteva zile vă dați seama că și-a schimbat consistența și s-a întărit. 

În general, nu te gândești de două ori înainte de a o arunca la gunoi, dar nu este cea mai bună soluție. Aflați cum să o faceți crocantă și proaspătă în mai puțin de un minut.

Sursa: Social media

Învechirea pâinii: cum are loc acest fenomen?

Puține lucruri sunt la fel de delicioase ca o pâine proaspăt coaptă. Dar este greu să mănânci o pâine întreagă când s-a întărit. Când pâinea se întărește, de fapt, își pierde umiditatea printr-un proces numit  retrogradarea amidonului . În timpul acestui fenomen,  pesmetul se întărește și își pierde elasticitatea , astfel încât  pâinea devine uscată și începe să se sfărâme .

Deci, ce să faci cu pâinea care a devenit tare? Există un truc foarte simplu pentru a o înmuia rapid.

Înmoaie pâinea veche în cuptorul cu microunde

  • Înfășurați pâinea într-un prosop ușor umed.
  • Pune-o pe un vas care poate fi băgat la cuptorul cu microunde
  • Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 10 secunde.
  • Verificați dacă a devenit moale și repetați procesul dacă este necesar.

Alte alternative pentru înmuierea pâinii vechi

  • Luați-vă pâinea și scufundați-o ușor cu apă.
  • Se pune la cuptor la 200°C pentru 5 minute.

Gata cu risipa! Datorită acestor trucuri, veți mânca în sfârșit pâinea după mai multe zile, fără să aruncați nici măcar o firimitură din aceasta. În plus, va fi în continuare crocantă și ușor de mestecat. Dar amintiți-vă că în unele cazuri ar fi imposibil să o recuperați, mai exact, atunci când apare mucegaiul în interiorul acesteia. În acel moment, ar fi imposibil de mâncat.

Bonus: o rețetă anti-risipă de făcut cu pâine veche

  • Tăiați cubulețe pâinea veche;
  • Se încinge o tigaie cu ulei de măsline, se pune sare și se rumenesc crutoanele la foc mic;
  • Adăugați usturoi, ierburi aromatice sau condimente la alegere.

Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro