Reclamă

Fie că sunt prăjite, omlete, poșate sau coapte, ouăle alimentele perfecte pentru micul dejun.

Există foarte puține lucruri pe care nu le poți face cu ouăle. Plin de colesterol sănătos (care ar fi colesterolul HDL), un ou mare conține aproximativ 78 de calorii. 6 grame de proteine ​​și este o sursă bună de vitamina D și colină.

Dar dacă există un lucru dur la ouă, este să ne dai seama dacă sunt proaspete sau nu. Folosirea ouălor proaspete este esențială atunci când gătiți și, deși s-ar putea să nu fie la fel de ușor să le spuneți prospețimea, cum ar fi puiul crud, există câteva metode sigure pe care le puteți folosi pentru a afla dacă ouăle s-au stricat.

Cum să verificați dacă ouăle sunt stricate

Cum să-ți dai seama dacă ouăle din magazin sunt stricate
Pixabay

Verificați data de expirare: Aceasta poate părea o idee deloc, dar verificarea datei de expirare de pe cutie este primul pas în determinarea prospețimii ouălor. În general, doriți să utilizați ouă în decurs de trei până la cinci săptămâni de la cumpărare. Oricănd după aceea riscă să fie stricate.

Faceți o inspecție vizuală: Cum arată ouăle tale în cutie? Dacă unele sunt crăpate, ar trebui să le considerați contaminate și să le aruncați. O substanță lipicioasă sau pudră de pe coajă este, de asemenea, un semn de potențială contaminare. După ce ați spart un ou, căutați semne de degradare. Și orice decolorare roz sau verde. Aruncă dacă vezi.

Încercați testul de plutire: deși poate părea contraintuitiv să considerați ceva care se scufundă drept „acceptabil”. Un ou care plutește este probabil vechi. Deși sunt încă sigure din punct de vedere tehnic pentru a fi mâncate. Un ou plutește atunci când un mic buzunar de aer se formează în interiorul cochiliei sale după câteva săptămâni.

Adulmecă: Serviciul de inspecție și siguranță alimentară vă sugerează să spargeți oul într-un castron și să îl simțiți înainte de a-l folosi. Dar cum verifici un ou pentru prospețime când ouăle urâte miros a… ouă? Bună întrebare. Un ou care a depășit prea mult data de expirare are un miros asemănător sulfului care furnică simțurile într-un mod cu adevărat înfiorător. Dacă miroase a gunoi, aruncați-l la gunoi.

Sparge-l: Uite, va trebui să deschizi chestia la un moment dat, nu? Un ou proaspăt, gata de consumat, va arăta strălucitor și plinuț. În timp ce un gălbenuș care a plecat spre sud are un aspect distinct dezumflat.

Puteți mânca ouă expirate?

Este posibil ca ouăle să reziste peste data de expirare, cu toate acestea, nu este recomandat. Deoarece pot fi contaminate cu bacterii dăunătoare și pot cauza probleme de sănătate.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro