Cum să scapi de febră fără să apelezi la medicamente atunci când ești bolnav

În țara noastră, sezonul gripal a debutat mai repede și a făcut deja ravagii. Mii de români au gripă, iar cei mai vulnerabili sunt copii. Iar medicamentele sunt la mare căutare, chiar dacă stocurile din farmacii sunt tot mai puține. Există însă și remedii naturale, la care poți apela cu încredere.

România se confruntă cu o epidemie de gripă, după ce numărul bolnavilor a depășit 5.000 în ultimele săptămâni la nivel național. Iar valul de infecții a făcut deja și primele victime. 2 persoane și-au pierdut viața după ce au ajuns la spital în stare gravă.

Cele mai multe forme de gripă pot fi tratate însă și acasă, cu medicamente și remedii naturale. Medicii recomandă să ajungem la urgențe doar atunci când starea se înrăutățește vizibil și tratamentele nu mai fac față.

Gripa se manifestă prin simptome asemănătoare răcelii, însă mult mai agresive. Printre acestea se numără frisoane, febră, dureri de cap și de mușchi, tuse, durere în gât, oboseală. Dintre toate, febra este cea mai supărătoare și dispare cel mai greu. Există însă și câteva remedii naturale care vă pot scăpa de temperatura ridicată a corpului.

Cum scapi de febră fără medicamente

Ceaiul de tei

Atunci când avem gripă, este esențial să ne hidratăm cât mai bine. Ceaiul este o variantă optimă pentru a face acest lucru, mai ales că are și beneficii asupra organismului.

Teiul reglează temperatura corpului prin stimularea procesului natural de transpirație și te scapă de febră. De asemenea, te ajută să ai un somn mai odihnitor, ceea ce permite corpului să se vindece și să lupte cu infecțiile.

Ceaiul de ghimbir

Și cum corpul se luptă cu o infecție atunci când avem febră, e necesar să consumăm și alimente care să ne accelereze sistemul imunitar. Ceaiul de ghimbir este o alegere perfectă în acest sens, întrucât are efecte antitermice, antiinflamatorii, antioxidante și analgezice.

Ardei iute

Un aliment neașteptat care ajută în lupta împotriva febrei este ardeiul iute. Odată consumat, vă va face să transpirați și mai mult , iar acest lucru va permite organismului să-și regleze temperatura. În plus, va accelera și circulatia sangelui și va permite corpului să se vindece mai repede.

Share.