Ținerea respirației este una dintre cele mai comune moduri de a opri sughitul

Toată lumea are accese de flutter diafragmatic sincron (SDF) sau singultus.

Ce, nu ai auzit niciodată de SDF? O știi mai bine ca sughițul. Sigur că le-ai mai avut, dar probabil nu ai idee ce le cauzează. Vești bune, suspansul s-a terminat! Nervul vag și BFF-ul său, nervul frenic, care sunt situate în gât și continuă în jos până la diafragmă (un mușchi mare necesar pentru respirație) până în abdomen. Așa că, atunci când aceste două prietene sunt iritate, ele provoacă spasme involuntare ale diafragmei, ceea ce, la rândul său, face ca corzile tale vocale să se închidă brusc și voilà, sughiți.

Acum, de fiecare dată când ați avut sughiț, probabil că ați auzit un remediu la domiciliu pentru cum să le opriți. Se crede că toate acestea funcționează în câteva moduri. O modalitate de a înăbuși sughițul este de a copleși nervii vagi și frenici cu o altă senzație. Acest lucru semnalează creierului că au apărut chestiuni mai importante, așa că este timpul să eliminăm sughițul.

Din păcate, nu există o metodă încercată și adevărată de a opri sughițul care să funcționeze pentru toți oamenii, tot timpul. Dar nu vă supărați – nu lipsesc remediile de încercat. Se pare că toată lumea are un „leac” pentru sughiț, așa că atunci când ești prins în ciclul nesfârșit al sughițului, ai putea la fel de bine să încerci câteva.

1. Îndulcirea punctului

Cum să scapi de sughiț. Sigur nu ai încercat aceste trucuri
Pixabay

Pune o linguriță de zahăr pe dosul limbii (unde ai gust acru) timp de 10 până la 15 secunde, apoi înghiți. Zahărul va „supraîncărca” terminațiile nervoase vagi și ar putea opri sughițul pentru că pe cine nu este distras de zahăr? Puteți folosi și o lingură de miere sau unt de arahide.

2. Note acre

Pe nota opusă, încercați să ucideți sughițul cu note acre, supt ceva ca o lămâie. Conținutul ridicat de acid găsit în lămâie perturbă esofagul și distrage atenția nervului vag. Dacă nu ai o lămâie, încearcă o linguriță de oțet de mere. Gustul ei acru ar putea opri sughitul.

3. Luați o pastilă

Luarea unui antiacid, în special a unuia bogat în magneziu, poate ajuta la calmarea nervilor vagi și frenici. Și mineralul tinde să scadă și iritația din stomac.

4. Arderea

Apa, într-o anumită formă, este un element cheie în multe remedii casnice pentru sughiț. Puteți încerca să faceți gargară cu apă cu gheață, sorbind încet apă foarte rece sau supt un cub de gheață până când este suficient de mic pentru a înghiți (comod). Frigul ar putea întrerupe nervul vag și să-l împiedice să creeze spasme.

5. Ține-ți respirația

Respirația, sau nu respirația efectivă, este principala distragere a atenției în alte metode folosite pentru a opri sughitul. Încearcă să-ți ții respirația cât de mult poți. Aceasta crește cantitatea de dioxid de carbon din sânge, iar organismul devine preocupat să scape de el și uită de sughiț. De asemenea, puteți încerca să respirați într-o pungă de hârtie, despre care se crede că funcționează în același mod.

6. Puncte de presiune

Unele dintre remediile de casă străine care spun că opresc sughitul sunt legate de presiune. De fapt, unii oameni au succes cu presopunctura. Încercați să trageți de vârful limbii sau să apăsați ușor pe globii oculari, în efortul de a stimula și distrage atenția nervului vag. Unii medici sugerează să vă puneți degetele (cu grijă și nu prea departe, evident) în urechi pentru a opri sughițul. Ramurile… așteaptă… nervului vag ajung și în sistemul auditiv. De asemenea, puteți încerca să aplicați o presiune ușoară pe ambele părți ale nasului în timp ce înghiți.

7. Tactici de sperietură

Unii oameni sunt mari susținători ai metodei de sperietură. Dacă ești speriat, este și nervul tău vag. Puteți încerca să faceți pe cineva să sară și să vă surprindă pe amândoi.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.