De fiecare dată când gospodinele prepară gogoși, își doresc să îi facă la fel de pufoase ca pe cei din magazin. Bineînțeles, fiecare bucătăreasă desăvârșită are rețeta și secretul ei în prepararea bucatelor, însă regulile de aur pentru gogoși perfecți sunt aceleași. Dacă le folosești, este absolut imposibil să dai greș.
Trucul ideal pentru gogoși pufoase
Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor, și mai ales al celor mici. În același timp însă, ele pot fi și un mic dejun perfect, consistent și hrănitor. Regulile de aur care te ajută să le faci moi, aromate și delicioase. Să nu se întărească aluatul atunci când le prăjești.
În cazul în care vrei niște gogoși pufoase trebuie să le prăjești în baie de ulei, la foc potrivit de iute să nu se ardă și să se coacă bine la interior. Cel mai important lucru în prepararea aluatului pentru gogoși este să nu adăugăm zahăr în cantități mari. Explicația este una simplă: zahărul în cantități mari va face ca aluatul să crească mai greu și mai puțin. Dacă vă temeți că gogoșile nu vor ieși dulci nu vă faceți griji: acestea vor fi pudrate oricum cu zahăr.
A doua regulă de aur este să ai răbdare să lași gogoșile să dospească 30 de minute la cald, într-o cameră unde sunt 25 – 26 de grade. La rece, aluatul nu dospește suficient și gogoșile nu vor mai fi pufoase.
Gogoșile trebuie prăjite în ulei încins dar la foc mediu, nu tare. Dacă vom prăji aluatul la foc iute acesta va face o crustă pe exterior, dar în interior nu se va găti corect, va rămâne semi făcut sau chiar crud.
Ingrediente
- 200 ml lapte
- 20 gr drojdie proaspătă/ 1 pliculeț drojdie uscată
- 25 ml ulei
- 1 lingură de zahăr
- 1 ou
- coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic)
- un praf de sare
- 450 g făină