Fie că suntem pasionați să cunoaștem cât mai multe limbi străine, fie că suntem nevoiți de anumite circumstanțe să facem asta, o limbă străină nu ar trebui să ne intimideze.

Conform site-ului babbel.com, acest lucru este realizabil chiar dacă acorzi 15 minute pe zi acestei sarcini. Cum este posibil așa ceva? Mintea noastră are propriul mod de a învăța. Uneori, 15 minute de învățare în fiecare zi sunt mai eficiente decât una sau două ore, o singură dată pe săptămână.

De ce? Pentru că mintea noastră este construită să rețină lucruri gradual. Prea multă informație într-o singură zi poate chiar să ne extenueze și să realizăm că timpul pe care l-am alocat învățatului a fost o pierdere de timp.

Cum să înveți o limbă străină în 15 minute?

  1. Pentru început, trebuie să întelegi că nimeni nu poate învăța ceva la perfecție peste noapte. Învățatul unei limbi străine este un proces lung, care necesită răbdare și dedicare.
  2. Alege în fiecare zi un moment al zilei în care simți că nivelul tău de concentrare este unul maxim. Fie că este dimineața sau seara, trebuie să te asiguri că ești pregătit să asimilezi noul volum de informații.
  3. Doar 15 minute? Nu contează cât timp aloci unei sesiuni de învățare, pot fi 10 minute sau poate fi o oră. Secretul este să faci asta în fiecare zi, pentru a învăța constant. De asemenea, este important să alegi o perioadă de timp în care chiar să te poți concentra.
  4. Renuntă la dicționar și încearcă și alte metode de învățare. Uita-te la filme, clipuri, reclame în care se vorbește limba pe care dorești să o înveți. Scrie un jurnal, poartă conversații cu oameni care cunosc deja limba. Important este să exersezi prin orice mijloc posibil.
  5. Încearcă să gasești un prieten cu care să înveți. Munca este mereu mai ușoară în doi, iar pe parcurs veți învăța foarte multe lucruri unul de la celălalt.