Iată cum îți parfuma casă printr-o metodă simplă!

Cauți încă alternative naturale pentru curățarea și parfumarea casei? Este posibil să înlocuiți produsele obișnuite, ale căror substanțe sunt adesea toxice pentru mediu, cu metode mai sănătoase și mai puțin agresive. Iar dacă ești un împătimit al reciclării, vei fi încântat! Nu aruncați cojile de citrice, vă vor fi de folos. Aflați cum să vă faceți propriul dezinfectant din ingrediente naturale.

Coaja de portocală și oțetul, o soluție pentru a parfuma casa

Substanțele chimice din produsele pe care le folosim în fiecare zi pentru a curăța casa sau pentru a dezinfecta suprafețele pot fi dăunătoare pentru copii și animalele de companie. În plus, acestea poluează mediul înconjurător cu recipientele lor din plastic.

Prin urmare, dacă doriți să reduceți riscurile și să limitați și cheltuielile, ar fi o idee bună să folosiți ingrediente naturale, ecologice și economice. Veți avea satisfacția de a vă face propriul detergent multifuncțional: vă va degresa, dezinfecta și deodoriza casa. Acest amestec nu va elimina doar murdăria, ci și bacteriile și germenii care circulă în casă.

Sursa: Social media

Cum se prepară acest detergent de casă din coajă de portocală?

Veți avea nevoie de :
Apă caldă
Alcool
O sticlă cu pulverizator
Coji de mandarine
Câteva crenguțe de rozmarin
Oțet alb

Pregătirea:

Umpleți sticla până la jumătate cu coji de mandarine și crenguțe de rozmarin.
Se amestecă 1/3 oțet alb, 1/3 alcool și 1/3 apă caldă pentru a umple sticla.
Lăsați această soluție să stea timp de o săptămână într-un loc întunecos și uscat.
În cele din urmă, agitați bine flaconul înainte de a pulveriza pe suprafețe și obiecte.
După 10 zile de utilizare, înlocuiți cojile de mandarine.

Oțetul alb este cunoscut pentru proprietățile sale puternice: este un agent de curățare remarcabil care dezinfectează, degresează, pătează și deodorizează. Puterea sa de curățare va fi completată de parfumul delicat al cojilor de citrice, care îi va camufla mirosul puternic și va lăsa o aromă delicată și picantă.
Gata cu risipa!

În loc să le aruncați la coșul de gunoi, cojile de citrice pot fi folosite pentru a dezinfecta și a elimina mirosurile neplăcute din chiuveta din bucătărie. De asemenea, puteți să le reciclați și să le transformați în compost pentru plantele dumneavoastră. Coaja de portocală sau de mandarină este, de asemenea, recomandată pentru aromatizarea prăjiturilor și deserturilor. Dar asigurați-vă că le spălați bine în prealabil cu apă caldă și că le curățați cu un prosop curat pentru a elimina orice urmă de pesticide.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.