Picăturile de ulei încins care sar atunci când gospodinele pregătesc mâncarea sunt, de cele mai multe ori, inevitabile. Uleiul încins este foarte periculos, deoarece sunt foarte multe cazuri de persoane accidentate de uleiul care sare pe fața sau pe restul întregului corp.
Majoritatea gospodinelor prepare diverse feluri de mâncare în ulei prăjit de floarea-soarelui. Atunci când se încinge, începe să sară. Ajunge să murdărească pereții, aragazul și alte lucruri din bucătărie. Desigur, aceasta nu este cea mai mare problemă, ci incidentele care pot apărea. De aceea este recomandat ca femeile care gătesc să fie foarte atente la uleiul încins. Există un truc despre care foarte puține persoane știu că este util în bucătărie. Nu este nevoie decât de o cantitate mica de apă, însă există câțiva pași care ar trebui urmați cu atenție, pentru a nu provoca alte accidente.
Cel mai simplu truc pentru a nu mai sari uleiul încins din tigaie
Înainte de a turna uleiul de floarea-soarelui în tigaie, vă recomandăm să vă asigurați că ea este complet uscată. Când intră în contact cu uleiul fierbinte, picăturile de apă determină împroșcarea lui. Astfel, apa trebuie pusă în tigaia uscată, înainte de a pune uleiul la încins.
Când devine toxic uleiul prăjit. Mare atenție atunci când îl folosiți
Deși cu ajutorul lui sunt preparate cele mai multe feluri de mâncare, trebuie să fie folosit corect. Astfel, riscați să vă puneți sănătatea în pericol. Poate deveni cancerigen atunci când este încălzit la o temperatură de 180 de grade
„Trebuie folosit o singură dată. Pentru că, deja, la 180 de grade devine toxic. Un ulei de bună calitate este de palmier. Se foloseşte de mai multe ori.”, a spus bucătarul Mihai Isăilă, potrivit observatornews.ro
Dacă nu este urmată această regulă, crește riscul de cancer, dar pot apărea și afecțiuni reumatice sau inflamatorii.
„În uleiul de floarea soarelui există grăsimi polinesaturate, acizii graşi omega 6. Folosiţi în exces, pot să ducă la accentuarea bolilor cronice sau pot predispune la apariţia bolilor cronice.”, a atenționat medicul nutriționist Ana Maria Iulian, potrivit sursei amintite mai sus.