Prăjiturile de ciocolată topită (Lava Cake) au devenit celebre dintr-un motiv: sunt pufoase la exterior, iar în interior sunt pline de ciocolată neagră caldă care curge prin mijloc

Prima dată când încercați un Lava Cake, poate părea magic. Dar această rețetă este de fapt destul de ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră! Și ce ocazie mai bună de ați testa abilitățile de bucătar, decât în Ajunul Crăciunului? Din fericire, copilul tău o să adore acest Lava Cake și chiar o să te poată ajuta să-l faci!

Pe locuri, fiți gata, START

Cum să faci cele mai bune prăjituri de Crăciun. Îți vei surprinde toți musafirii
Pinterest

Ingrediente :
Lista de verificare a ingredientelor
1 pachet (4 uncii) unt nesărat
6 bucăți ciocolată amăruie
2 ouă
2 gălbenușuri de ou
1/4 cană de zahăr
Un vârf de sare
2 linguri de făină integrală

Preparare:
20 minute
Total:
35 minute

Mod de preparare :

Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 450°. Unt și făină ușor patru ramekins 6 uncii. Scoateți excesul de făină. Setați ramekins pe o foaie de copt.

Pasul 2
Într-un cazan dublu, peste apă fiartă, topiți untul cu ciocolata. Într-un castron mediu, bateți ouăle cu gălbenușurile de ou, zahărul și sarea la viteză mare până când se îngroașă și palidă.

Pasul 3
Bateți ciocolata până se omogenizează. Pliați-l rapid în amestecul de ouă împreună cu făina. Lingura aluat în ramekins pregătit și coace timp de 12 minute, sau până când părțile laterale ale prăjituri sunt ferme, dar centrele sunt moi. Lăsați prăjiturile să se răcească în ramekins timp de 1 minut, apoi acoperiți fiecare cu o farfurie de desert inversată. Întoarceți cu atenție fiecare, lăsați să stea timp de 10 secunde și apoi desfaceți. Serviți imediat.

De făcut înainte :
Aluatul poate fi refrigerat timp de câteva ore; aduceți la temperatura camerei înainte de coacere.

Note
Prăjiturile de ciocolată topită sunt cu ușurință unul dintre deserturile de Valentine’s Day: simple, sexy și indulgente. Pentru o surpriză în plus, încercați una dintre aceste rețete pentru prăjituri topite umplute cu caramel sau prăjituri topite umplute cu sos de rasberry.

Serviți cu :
În timp ce aceste prăjituri stau ușor singure, ele sunt over-the-top atunci când sunt servite cu frișcă sau înghețată de vanilie. Iată câteva dintre înghețatele noastre preferate de vanilie cumpărate din magazin.