Reclamă

Sfârșitul lunii poate fi dificil pentru mulți oameni. Pentru a evita această situație neplăcută și pentru a putea ajunge la capăt, este posibil să economisești bani, fără a te priva de anumite plăceri. Descoperiți acest truc pentru a economisi bani, astfel încât să nu rămâneți cu buzunarele goale la sfârșitul lunii.

Economisirea de bani poate părea o sarcină destul de grea,  mai ales pentru cei cheltuitori.  Dar, alegând metoda potrivită, vei putea economisi bani cu ușurință. Pentru aceasta, este indicat  să stabiliți o zi a săptămânii în care nu veți cheltui bani. În această zi, poți alege să îți iei cafeaua acasă, în loc să o bei în oraș.

De asemenea, puteți  aduce prânzul la birou,  în loc să îl mâncați la restaurant. Acești bani pe care îi puneți deoparte ți se pot părea puțini, dar pe parcursul zilelor îți vor permite să  obții economii semnificative. În plus, cel mai bun mod de a economisi bani este economisirea banilor pe termen scurt. Acest lucru este mai încurajator și aduce rezultate mai bune în timp.

Sursa: Social media

Sfat:  Pentru a vă limita cheltuielile, nu uitați  să vă pregătiți lista de cumpărături în avans,  înainte de a merge la supermarket. Dacă rămâneți focusat pe lista întocmită veți evita cumpărarea ator produse ce nu vă folosesc în mod neapărat și veți minimiza cheltuielile.

Care sunt alte sfaturi pentru economisirea banilor?

Pentru a economisi bani, puteți adopta regula 50/20/30. Această regulă constă  în împărțirea banilor tăi în 3 categorii:  50% din banii tăi câștigați vor fi dedicați cheltuielilor necesare  precum mâncarea și chiria, 30% vor fi rezervați pentru cheltuieli personale, cum ar fi o cină la restaurant sau la cumpărături,  iar 20% să fie destinate economiilor.

De asemenea, poți adopta metoda clasică  de împărțire a salariului în plicuri. Fiecare plic va fi rezervat pentru o anumită cheltuială precum chirie, transport sau mâncare. Astfel, vei fi sigur că ai bani pentru a-ți plăti facturile și pentru a face achizițiile necesare, pe lângă faptul că îți controlezi mai bine bugetul. Plătind totul în numerar, vei avea o idee mai precisă a cheltuielilor tale lunare,  pentru a detecta cheltuielile inutile de care te poți lipsi cu ușurință,  pentru a economisi bani.

Dacă vă place o provocarea, puteți încerca „52 Week Savings Challenge”. Această provocare este simplă. Constă în a pune, în fiecare săptămână, o sumă de bani deoparte,  în funcție de numărul săptămânii.

De exemplu, în prima săptămână, vei depune 1 euro, în a doua săptămână, vei pune deoparte 2 euro și tot așa până ajungi la a 52-a săptămână, timp în care vei economisi 52 de euro. Astfel, vei putea  economisi 1378 de euro într-un an.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro