Reclamă

O mare parte a educației parentale constă în găsirea căilor greșite și în modul de a preveni copiii să se angajeze în ele.

Fie că spun minciuni, fie că imit un gest, părinții sunt mereu atenți la comportamentul copiilor lor. Narcisismul este o astfel de calitate pe care copiii o aleg adesea de la alții. Fie că este vorba despre un prieten sau un văr, copiii capătă întotdeauna calități pe care le este ușor să le imite. În timp ce trăsăturile narcisismului nu deranjează prea mult atunci când sunt văzute la un copil, dacă sunt lăsate necontrolate și necorectate, aceste trăsături pot risca viața socială și comportamentul copilului.

Întotdeauna se vor pune înaintea tuturor

Cum să descoperi semnele de narcisism la copilul tău și cum să le corectezi
Pixabay

Prima trăsătură a unui copil narcisist este comportamentul egoist. Dacă observi că dintr-o dată copilul tău a devenit mai preocupat de sine decât înainte, trebuie să verifici asta. Acest comportament va continua să crească pe măsură ce copilul crește și după o anumită perioadă de timp va rămâne încorporat în copil.

Le va lipsi empatia

Copiii, care altfel sunt inocenți și puri la suflet, vor lipsi de empatie atunci când au un comportament narcisist. Acești copii nu ar avea grijă de ceilalți și vor fi întotdeauna preocupați de ei înșiși mai întâi. Dacă nu este corectat la o vârstă fragedă, acest comportament narcisist va afecta treptat mai întâi legătura familială. Și mai târziu va afecta viața socială a copilului.

Adesea vor face crize de furie, vor manifesta furie

Deși acest lucru nu este ceva neobișnuit la copii, atunci când un copil recurge la narcisism, crizele de furie și comportamentul de furie devin mai frecvente. Acești copii folosesc furia ca mecanism de apărare pentru a-și dovedi punctul de vedere.

Ei tind întotdeauna să caute atenția

Copiii caută întotdeauna atenție, dar după o anumită vârstă depășesc această calitate. Dar nu este cazul unui copil narcisist. Acești copii au o nevoie excesivă de a fi admirați și apreciați. Nu pot tolera dacă sunt ignorați, intenționat sau neintenționat.

Întotdeauna încearcă să-i subjugă pe alții

Sentimentul de a fi cel perfect și mândria de a fi cel mai important, sunt trăsăturile care îi fac pe acești copii să-i privească de sus pe ceilalți. Ei încearcă întotdeauna să-i slăbească pe oameni. Pentru a-și stabili dominația și supremația.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro