Cum să curățați ficatul. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman (după piele).  Are peste 500 de funcții, inclusiv eliminarea și neutralizarea toxinelor. De asemenea, este implicat în digestie prin producerea de bilă.

Pentru ca acesta să funcționeze corect și să aibă o stare de sănătate bună, este sugerat să puneți în aplicare câteva sfaturi care vă vor ajuta în funcțiile sale, curățându-l. Luați aminte la aceste sfaturi fabuloase.

Creșteți consumul de fructe și legume

Pentru o bună sănătate a ficatului, experții recomandă consumul de fructe și legume. Acestea conțin antioxidanți care inhibă acțiunea negativă a radicalilor liberi. În acest context, un studiu a arătat că terapia cu antioxidanți este ideală pentru prevenirea și tratamentul bolilor hepatice. În plus, aportul acestor alimente va reduce riscul de boală a ficatului gras. În consecință, se sugerează să mâncați: broccoli, ceapă, avocado, sparanghel și papaya.

Spălați fructele și legumele înainte de consum

Sursa: Social media

Dacă vrem să beneficiem de ficat, este necesar să spălăm aceste alimente pentru a elimina tot felul de toxine și particule dăunătoare, precum și reziduurile de pesticide. Aceste substanțe chimice sunt legate de un risc crescut de boli hepatice cronice, cum ar fi cancerul și boala ficatului gras non-alcoolic.

Evitați dietele restrictive de detoxifiere

Este esențial să evităm aceste tipuri de diete, deoarece sunt restrictive și se concentrează pe o singură grupă de alimente sau pe sucuri, propunând înlocuirea meselor principale cu ceaiuri sau suplimente. Nu este necesar să recurgem la diete de detoxifiere pentru a curăța organul, deoarece cu obiceiuri sănătoase vom realiza un proces autentic și eficient.

Creșterea consumului de apă

Aceasta este una dintre cele mai eficiente modalități de a curăța ficatul, scăpându-l de toxine. Acest organ are nevoie de lichidul vital pentru a-și menține rezervele, pentru a filtra deșeurile și pentru a preveni stările de boală. În plus, favorizează circulația sângelui, ajută la dizolvarea substanțelor nutritive, facilitează secreția biliară și susține metabolismul.

Atenție la administrarea de medicamente

Pentru a beneficia de ficat și pentru a asigura curățarea și buna funcționare a acestuia, trebuie să fim atenți atunci când luăm medicamente. Unele pot conține efecte secundare care afectează sănătatea ficatului. Principalele medicamente sunt cele pentru controlul colesterolului și antibioticele.