Descoperă cum îți poți curăța bradul artificial.

Cum să curățați bradul artificial de Crăciun. Sezonul festiv s-a întors. Pretutindeni este o atmosferă de sărbătoare și, bineînțeles, pomii de Crăciun au fost scoși și sunt gata de împodobit. Dacă vă place să reciclați și nu intenționați să cumpărați unul nou, va trebui să luați câteva măsuri de precauție cu bradul artificial.

Desigur, cu toții așteptăm cu nerăbdare să decorăm bradul și să luminăm camera cu o atmosferă magică și festivă. Dar mulți fac greșeala de a-l împodobi înainte de a-l șterge de praf.

O mare greșeală! După cum vă puteți imagina, trebuie să fi acumulat multă murdărie, acarieni și microbi, mai ales dacă a fost ținut în pivniță, pod sau debara. Pentru a avea un brad curat și sănătos, iată câteva sfaturi de întreținere pe care trebuie să le urmați îndeaproape.

Cum să curățați bradul artificial de Crăciun

Sursa: Social media

Există o modalitate foarte eficientă de a îndepărta praful de pe pomul de Crăciun: trebuie să folosiți o sticlă de aer comprimat. Puterea aerului va fi suficientă pentru a îndepărta praful care s-a acumulat în colțurile greu accesibile.

Bineînțeles, un aspirator poate fi de asemenea util, dar trebuie să aveți grijă cu el, deoarece poate deteriora ramurile. În acest caz, o cârpă simplă și delicată va fi suficientă și nu va deteriora bradul. Spray-ul antipraf este, de asemenea, un aliat prețios: pulverizați-l pur și simplu pe crengi și va acționa în câteva secunde.

Dacă pomul are și pete urâte, cel mai bine este să îl spălați. Bineînțeles, nu trebuie să-l scufundați direct în apă, există o tehnică de urmat. Trebuie să umpleți o cratiță cu apă fierbinte și să adăugați puțin detergent sau oțet alb. Dar aveți grijă, acesta din urmă are o putere de degresare puternică, așa că nu-l folosiți în exces. Luați un burete curat, înmuiați-l în soluție și ștergeți cu grijă toate ramurile.

Accesoriile decorative pot fi, de asemenea, încărcate cu praf: puteți folosi aceleași metode pentru a le curăța. În special, metoda cârpei este foarte eficientă pentru ornamente și lumini (fără a le conecta, desigur!).

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.