Puține lucruri sunt mai dezamăgitoare decât să aduci acasă un pepene fără gust.

Cu excepția poate să mănânci un ananas care nu este copt, în funcție de preferințele tale de gust. Evitați să simțiți remuşcările de a irosi unul din nou, învățând cum să alegi un pepene verde perfect copt. Câțiva indicatori vizuali și sonori simpli (da, într-adevăr) sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă asigura că părăsiți magazinul alimentar cu cel mai dulce și mai aromat pepene de fiecare dată.

1.Uită-te la dungi

Cum să alegi cel mai bun pepene roșu. Secretul constă într-un mic detaliu
Pixabay

Colorarea pepenelui tău ajută la indicarea gradului de coacere a fructelor. Ar trebui să alegeți un pepene galben care are un model puternic și consistent de dungi. Dungile verzi ar trebui să fie de un verde intens, închis, în timp ce dungile palide ar trebui să fie de un galben crem, deschis. În plus, poate doriți să alegeți un pepene cu aspect plictisitor. Dacă pepenele este foarte strălucitor, probabil că este subcoapt.

2.Găsiți locul de câmp

Probabil că unul dintre cei mai importanți indicatori ai calității pepenului verde este locul pe câmp al pepenilor. Inspectați-vă pepenele verde și localizați un loc mare, decolorat pe suprafață, cunoscut și sub denumirea de punct de câmp. Acest marcaj arată locul în care pepenele s-a așezat pe pământ în timp ce s-a copt.

De regulă, culoarea ar trebui să fie un galben crem sau aproape de portocaliu, ceea ce indică un pepene galben plin de aromă. Dacă este alb sau galben deschis, poate doriți să alegeți altul. Petele albe de câmp sugerează că pepenele nu are aromă.

3.Inspectați tulpina

Pentru a alege un pepene verde care a avut suficient timp să se coacă și să se maturizeze, veți dori să-i inspectați tulpina care ar trebui să fie uscată și galben-maro. O tulpină verde poate semnifica faptul că pepenele verde nu este încă copt și îi lipsește aroma și dulceața.

4.Ciocăne

Deși colegii tăi cumpărători de băcănie îți pot arunca o privire curioasă, bătând la pepene verde te poate ajuta să-l alegi pe cel mai bun. Mai întâi, atingeți ușor fructele și ascultați sunetul pe care îl scoate.

Dacă smoala sună adânc și gol, fructul are mai multă apă și este probabil mai copt. În schimb, dacă bătaia ta sună mai ascuțit și mai dens, poate însemna că coaja ta este prea groasă și fructele nu s-au copt complet până la starea optimă.

5.Vezi dacă sunt pete

Petele uscate de intemperii și liniile de țesătură sub formă de vene sunt indicatori grozavi ai unui pepene verde extra dulce. Aceste pete arată unde s-a scurs zahărul din fructe. Astfel, asigurați-vă că ați inspectat toate părțile pepenelui înainte de a vă angaja la unul.