Reclamă

Vara este un sezon extrem de așteptat, plin de grătare, excursii pe plajă și băi în piscină. Chiar dacă mulți tânjesc după soare, ulterior, se luptă cu temperaturile ridicate. Mai ales atunci când vine vorba de dormitul în căldură. Oricât de fericiți suntem să vedem soarele, sursa noastră naturală de vitamina D, parcă niciodată nu suntem pregătiți pentru vremea caldă. Majoritatea caselor noastre sunt proiectate pentru a ne ține de cald, nu de frig. 

Scapă de aerul condiționat și aerisește casa în mod natural

Păstrarea unui mediu casnic cât mai răcoros posibil este o modalitate eficientă de a combate aceste obstacole legate de căldură și poate fi ușor de realizat printr-o serie de trucuri simple. Iată câteva dintre cele mai eficiente metode.

Închideți ferestrele și trageți perdelele. Oricât de tentant ar fi să deschizi ferestrele la primul semn de căldură, acest lucru s-ar putea întoarce împotriva ta. Cu alte cuvinte, trebuie să țineți ferestrele închise în timpul zilei, în special cele orientate spre sud. De asemenea, va trebui să țineți jaluzelele coborâte și perdelele trase.

Puneți câteva boluri cu apă prin casă. Chiar dacă pare greu de crezut, ei bine, acest lucru poate ajuta la răcirea aerului cald. Simplu, dar eficient.

Cum să aerisești casa fără să utilizezi intens aerul condiționat. Iată cele mai eficiente trucuri pentru a menține răcoarea în locuință
Lovedeco

Înlocuiți becurile tradiționale cu becuri LED. Becurile tradiționale cu incandescență sunt surprinzător de ineficiente. De fapt, acestea degajă până la 90% din energie sub formă de căldură. În timp ce becurile economice convertesc 90% din energie în lumină. Odată ce vechile becuri se ard, le puteți înlocui cu unele cu consum redus de energie. Acestea sunt mai reci la căldură și consumă mult mai puțină energie.

Un ventilator poate fi de mare ajutor, dar utilizat atent. Deoarece consumă energie, este bine să vă asigurați că profitați la maximum de ele. Întrucât, căldura se ridică, aerul cel mai rece din casă se va afla la nivelul podelei. Așadar, dacă aveți un ventilator, așezați-l pe podea și îndreptați-l în sus. Poziționați-l astfel încât să fie îndreptat spre exterior, spre peretele opus, în mod ideal fără obiecte mari în cale.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro