Reclamă

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, Regina Elisabeta, a murit pe 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral, la 96 de ani.

Regina era cunoscută pentru multe lucruri. Datoria ei față de țară, grația ei sub presiune și familia ei plină de culoare. Dar era cunoscută și pentru dragostea de corgis.

Atât de mult, încât la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012, zeci de mii de spectatori de pe stadionul de la Londra. Plus milioane de spectatori care se uitau acasă. Au fost răsfățați cu o scenetă video inteligentă. În care actorul Daniel Craig îl joacă în rolul lui James Bond, Majestatea Sa Regina Elisabeta. II. Și, bineînțeles, corgi-ul de companie al Reginei. Ea a deținut corgi de rasă de mai bine de opt decenii. Iar în anii 1980 a strâns pachete de până la 13 corgi la un moment dat. Majoritatea crescuți în incinta Castelului Windsor.

Companionii constanți ai Reginei

Pixabay

Rasa de corgi mică, cu păr roșcat, cunoscută sub numele de Welsh Pembroke, este atât de strâns asociată cu regina, încât mulți oameni cred că este o linie regală oficială care datează de secole în urmă.

Primul corgi al reginei a fost cumpărat în 1933 de tatăl ei, regele George al VI-lea, când era încă Duce de York. Elizabeth, pe atunci în vârstă de 7 ani, și sora ei mai mică Margaret i-au numit cățelușul de castan adânc Dookie. Și s-au îndrăgostit de el instantaneu. Dookie i s-a alăturat curând un al doilea corgi pe nume Jane.

Potrivit unei istorii aprofundate a reginei și a corgilor ei din revista Vanity Fair. Familia regală a valorificat acei primi corgi drăgălași pentru a abate atenția de la un scandal regal. O carte foto intitulată „Prițesele noastre și câinii lor” a fost lansată pe 11 decembrie 1936. Cu doar câteva zile înainte ca regele Edward al VIII-lea să abdice de la tron ​​pentru a se căsători cu divorțatul american Wallace Simpson. Cartea foto i-a asigurat pe supușii britanici că noul lor rege, tatăl Elisabetei, nu era un nebun ca fratele său pentru că avea fiice adorabile cu câini.

Dookie și Jane au fost însoțitorii apropiați ai prințeselor, până când Jane a fost lovită tragic de o mașină și ucisă în 1944. În același an, de ziua ei de 18 ani, tânăra Elizabeth a primit câinele care avea să-și lanseze fascinația de-o viață pentru creșterea corgi și corgi. Numele ei era Susan. Generații de corgi ai reginei au venit din linia lui Susan. Regina alegând adesea herghelii.

Cu siguranță pot lătra

„A stârnit un interes uriaș pentru ceea ce până atunci fusese o rasă de nișă.”, a spus Farrell. Menționând că înregistrările Kennel Club de corgi pur-sânge Pembroke Welsh Corgis au atins apogeul în 1960, cu 9.000. „Astăzi, înregistrările de corgi au scăzut la aproximativ 500 pe an. Aceasta este o scădere mare față de perioada de glorie.”

Ca rasă, corgii sunt cunoscuți pentru că sunt vioi, rezistenti și foarte inteligenți. Ei au fost crescuți inițial în Țara Galilor ca „drovers” sau câini de vite. Unde construcția lor compactă, joasă până la sol, le-a permis să strângă călcâiele vitelor pentru a le ține la rând. Scoarța ascuțită și zgomotoasă a corgi-ului îl ajută, de asemenea, să pară mai mare și mai autorizat decât pare. Există două rase de corgi: Pembroke și Cardigan. Cardiganul este mai mare și mai lung decât Pembroke, cu urechi mai rotunjite. Ambele rase trăiesc de obicei în jur de 12 ani. „Corgi” este un cuvânt galez pentru „câine pitic”.

„Mi-am petrecut ultimii 33 de ani în lătrături”, a declarat prințul Harry pentru BBC în 2017. Fratele său mai mare, William, a spus asta într-un interviu din 2012. „Latră tot timpul. Nu stiu cum se descurcă bunica.”


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro