Dacă vrei să ai un consum mic și să nu ai deloc condens în casă, ține cont de aceste aspecte.

Românii sunt tot mai interesați să își scadă costurile legate de facturi, în mod special cele de la încălzire. Astfel, mulți caută soluții ingenioase de a reuși să încheie luna cu un consum mai mic. Pentru acest lucru trebuie să ții cont de câteva aspecte importante.

Facturi mai mici dacă acorzi atenție detaliilor

Dacă vrei să ai facturi mici și să nu ai deloc condens în locuință trebuie să alegi calorifere de bună calitate. De altfel, dincolo de acest aspect, asigură-te că acestea sunt verificate periodic pentru a afla dacă funcționează în parametrii optimi.

Apelează la o firmă de specialitate care să îți poată asigura mentenanță în acest sens.

Companiile specializate în acest domeniu au chiar oferte de preț avantajoase sau pachete promoționale în acest sens.

Nu usca hainele pe calorifere

Deși pare mai comod decât să optezi pentru un uscător de rufe, și chiar mai rapid, uscarea rufelor pe calorifere îți crește costurile facturilor. În primul rând, căldura nu ajunge în încăpere suficient pentru a o încălzi, hainele obstrucționând acest lucru. De altfel, riști să creezi condens în întreaga locuință dacă ai acest obicei.

Folosește un termostat performant dacă vrei facturi mici

Numeroși consumatori care ajung să plătească facturi mari, nu au optat pentru a avea în locuință un termostat wireless. Acesta are capacitatea de a măsura constant temperatura. Cu ajutorul lui poți menține o temperatură eficientă, reducând astfel costurile.

Mută termostatul din încăperea pe care o aerisești

Aerisirea locuinței este un obicei important. Atunci când faci acest lucru asigură-te că ai mutat termostatul din încăperea pe care o aerisești . Termostatul wireless va „identifica” temperatura scăzută din încăpere, având geamurile sau ușa deschisă, iar astfel va solicita centrala mai mult. Costurile evident al putea crește în acest sens.

Poți face acest lucru pe tronsoane ale casei, aerisind treptat încăperile pe rând, pentru ca eficiența termostatului să nu fie influențată în nici un sens. 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.