Răcelile și virozele pot fi prevenite în perioada sezonului rece


Răceala sau viroza respiratorie este cel mai des întâlnit sindrom de natură infecțioasă din rândul populației. În mod special, în perioadele cu schimbări bruște de temperatură acestea se transmit atât în cazul adulților, dar mai ales al copiilor.
Intrarea în colectivitate a celor mici prezintă un risc sporit de transmitere al virozei respiratorii. Totuși, există variante prin care poți sta departe de astfel de situații neplăcute.

Vaccinul antigripal

Multe persoane aleg să se vaccineze anual antigripal. Un număr ridicat al acestora au raportat faptul că nu au mai avut viroze pe întreg parcursul anului, după ce au primit vaccinul.

Tratamente pentru întărirea imunității

Îți poți spori protecția antivirală cu ajutorul tratamentelor de imunitate. Fie că alegi unul medicamentos sau apelezi la cele naturiste, cu siguranță organismul tău va face altfel față virușilor.

Tratamentele pentru imunitate trebuie administrate sub supraveghere medicală, mai ales în cazul ceor mici.

O variantă excelentă în acest sens  este mierea alături de propolis. Există însă atât adulți cât și copii care prezintă alergii la miere/polen, astfel că, inclusiv aceste variante naturiste trebuie administrate doar sub îndrumarea medicului.

Alimentația sănătoasă

Un raport echilibrat de vitamine, minerale și nutrienți în organism ne pot ajuta să avem o imunitate de fier. Hrănit corespunzător, corpul va fi rezistent în fața bolilor virale.  Este indicat să consumăm alimente bogate nutritiv nu doar în sezonul rece, ci pe întreg parcursul anului.

Infuziile cu sare

Tratamentul era utilizat de bunici și străbunici pentru a preveni răcelile copiilor. Infuziile cu care au multiple beneficii pentru organism, nu doar pentru a ține departe virușii transmiși pe cale orală.

Fierbe în 500 ml apă, 250gr de sare. Așează-te cu fața deasupra vasului care conține compoziția, iar deasupra capului pune un prosop. Este necesar să inhalezi vaporii respectivi preț de câteva minute.

De altfel, este indicată și curățarea căilor nazale cu ajutorul apei sărate sau chiar a serului fiziologic.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.