Reclamă

Rețetele de post sunt la mare căutare în această perioadă. Pentru cei care nu vor să mânânce lactate și carne, astăzi vă oferim o rețetă de spaghete cu sos de ciuperci. Este foarte ușor de făcut și rapidă! 

Spaghetele sunt printre cele mai populare ingrediente din bucătărie. Se pot combina cu aproape toate celelalte ingrediente și sunt extrem de delicioase. De obicei, spaghetele se fierb doar în apă cu sare, iar separat se prepară un sos cu ce avem prin bucătărie.

Astăzi, însă, vă arătăm pas cu pas cum se prepară spaghete cu sos de ciuperci. O rețetă simplă de post, care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Iată mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a face cea mai rapidă și gustoasă rețetă de spaghete cu sos de ciuperci.

Ingrediente spaghete cu sos de ciuperci:

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1-2 căței de usturoi
  • 30 ml vin alb sec
  • 2 linguri cu vârf sos de roșii
  • 1 fir rozmarin
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita pudră de hribi
  • sare, piper negru
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare spaghete cu sos de ciuperci:

Prima dată se pune o oală cu apă la fiert și, când începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare. Apoi se adaugă spaghetele și se lasă să fiarbă pentru 7-8 minute. De reținut, însă, că spaghetele se vor mai înmuia și după ce le amesteci în sosul de ciuperci.

foto: e-retete.ro
foto: e-retete.ro

Ciupercile se curăță de codițe și se taie felii, apoi se pun în uleiul încins și se presară cu sare și piper negru. Se sotează pe foc, amestecând cu o spatulă. Când ciupercile s-au înmuiat și apa s-a mai evaporat, se adaugă usturoiul zdrobit și se amestecă încă un minut. Se adaugă și vinul și se lasă în tigaie până se evaporă.

După care se adaugă sosul de roșii, rozmarinul, cimbrul și pudra de hribi, dar și 1/3 cană de apa. Se fierbe totul timp de 10 minute, până ce sosul scade.

Jumătate dintre ciuperci se pun în blender și se mixează până se obține o pastă. Apoi se amestecă cu restul ciupercilor. După ce spaghetele s-au fiert, se scurg de apă și se pun peste sosul de ciuperci. Se amestecă foarte bine până se încorporează toate ingredientele. La final se servesc stropite cu ulei de măsline. Poftă bună!


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro