Reclamă

Fasolea bătută este una dintre mâncărurile preferate ale românilor. Acest preparat se poate consuma cu ușurință în perioada postului, mai ales dacă este servit cu o porție de murături alături. Totuși, pentru a prepara fasolea bătută în mod tradițional, gospodinele țin seama de anumite trucuri, pentru ca aceasta să iasă delicioasă. 

A început postul Paștelui, așa că o rețetă de fasole bătută de post este binevenită! Aceasta delicatesă este una dintre preferatele românilor în această perioadă. Pe vremea bunicii, fasolea se punea la înmuiat peste noapte, iar a doua zi de dimineață, o punea la fiert. În acest mod, fasolea va fierbe mult mai ușor și mai rapid dacă a stat la înmuiat câteva ore. Dacă vă era dor de fasolea ca-n copilărie, astăzi vă arătăm rețeta completă de fasole bătută de post.

Fasole bătută de post: ingrediente

  • 500 g de fasole uscată
  • 4-5 cepe mari
  • 4 linguri ulei
  • jumătate de căpățână de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper

Fasole bătută de post: mod de preparare

Fasolea se ține la înmuiat în apă călduță câteva ore înainte de a o prepara. Apoi se scurge apa în care a stat la înmuiat și se fierbe foarte bine în 2-3 pe. Atenție, însă! Apa trebuie să fie călduță atunci când o schimbi. Dacă este rece, bobul de fasole se va întări.

În ultima apă în care a fiert fasolea, se pun câteva boabe de piper și frunze de dafin. Pentru cine dorește, poate adăuga și 1 morcov tăiat rondele. După ce fasolea a fiert bine, o scurgem de apă, se dă prin strecurătoare sau se blenduiește.

Într-o tigaie se pune ceapa tăiată felii subțiri la călit. După câteva minute, se adăugă și paste de tomate și se amestecă foarte bine, să nu se lipească. După, se ia jumătate din cantitate cu usturoiul pisat și se amestecă cu fasolea pasată. Toată compoziția trebuie să fie omogenă.

Pentru ca fasolea să fie mai pufoasă, nu scurgeți ceapa de ulei. După ce compoziția cu usturoiul este gata, se potrivește de sare și piper, se așază într-un vas, iar deasupra se pune cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion. Poftă bună!


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro