În doar câteva zile, creștinii vor sărbători cea mai mare sărbătoare religioasă, Învierea Domnului. Cu această ocazie, românii se vor putea delecta din punct de vedere culinar, după cel mai lung post din an. Unii dintre români preferă carnea de miel, așa că vă propunem o rețetă delicioasă: ruladă de miel.
Pentru cei care vor să petreacă Paștele în stil tradițional, cu siguranță nu vor să le lipească de pe masă friptura suculentă de miel. În acest caz, vă arătăm cum se prepară, pas cu pas, rețeta de ruladă de miel. Acest preparat se face rapid și extrem de simplu. Iată de ce ai nevoie:
Ingrediente pentru ruladă de miel
- 1,5 kg pulpă de miel
- 150 de ml vin alb sec
- un cățel de usturoi
- 6 frunze de salvie
- 3 frunze de dafin
- 2 linguri ulei de măline
- paprika
- cimbru
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare ruladă de miel
Prima dată se spală pulpa de miel, se șterge cu prosoape de bucătărie și se lasă la rece timp de 10 ore. După ce le-am scos din frigider, se bate cu ciocanul de șnițele până se aplatizează.
Apoi se face o marinată din usturoiul pisat, paprika, muștar, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper. Se amestecă toate ingredientele bine și se unge pulpa pe toate părțile. Se rulează pulpa de miel strâns și se leagă cu ață de bucătărie. În tavă se așază crenguțele de cimbru, rozmarin, dafin și salvie, dar și pulpa rulată.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul încins la 170 ° C, timp de 50-60 de minute. În ultimele 30 de minute, se îndepărtează folia, se adaugă vinul și se bagă iar la cuptor. Din când se mai stropește cu sosul din tavă. La final, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Se servește cu garnitura preferată. Poftă bună!