Reclamă

Cu doar 5 ingrediente pe care probabil le ai deja prin casă și 5 minute din timpul tău, poți face cea mai bună maioneză 

Maioneza este pur și simplu o emulsie de ulei și gălbenușuri de ou, cu puțină aciditate și sare adăugată pentru a întări aromele. Maioneza de casă este sănătoasă (presupunând că alegi un ulei sănătos). Noi suntem aici ca să te învățăm cum se face cea mai bună maioneză și ce să faci dacă se ”taie”.

Iată rețeta de succes

Pixabay.com

Timp: 5 minute | O cană de maioneză

Ingrediente
2 ouă mari, la temperatura camerei
2 lingurițe suc proaspăt stors de lămâie (sau oțet)
1 cană de ulei cu aromă neutră (cum ar fi ulei de măsline, ulei de struguri, ulei de nucă sau migdale dulci)
Un vârf de cuțit de sare de mare de bună calitate
Muștar (după gustul fiecăruia)

Echipament
Tel robust
Bol (cu laturi înalte pentru a preveni stropii)

Preparare
Separați albușurile de ou de gălbenușuri. Puneți deoparte albușurile de ou pentru un alt scop (cum ar fi să faceți bezea) și puneți gălbenușurile de ou în castron. Se pune sucul proaspăt de lămâie în castron, îmrepună cu gălbenușurile și se amestecă bine. Încet, câteva picături adăugate treptat, se toarnă uleiul în castron în timp ce continuați să amestecați. De acum puteți pune și muștar, exact atât cât vă place.

Odată ce maioneza a început să se îngroașe, se toarnă uleiul într-un flux lent și constant. Dacă uleiul începe să fie vizibil în castron, oprițivă din a mai pune și amestecați maioneza vioi până când uleiul se încorporează.
Dacă maioneza începe să pară prea groasă, adăugați suficientă apă pentru a o subția, ca să ajungeți la consistența care vă place. Adăugați aproximativ o linguriță de apă la un moment dat.

Odată ce tot uleiul a fost amestecat, maioneza trebuie să fie groasă și pufoasă,. Se condimentează cu grijă cu sare de mare fină. Adăugați un strop mic de apă dacă doriți o maioneză mai subțire.

Dacă maioneza se ”taie”, nu vă faceți griji (ni s-a întâmplat tuturor). Acestă problemă se poate rezolva. Luați un gălbenuș de ou proaspăt și bateți încet maioneza ”tăiată” împreună cu acel gălbenuș. Gălbenușul proaspăt va ajuta la re-emulsionarea sosului.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro