O ceașcă bună de cafea dimineața poate crea starea de spirit pentru întreaga ta zi.
Dar când cafenelele sunt închise, să te bazezi pe un barista care să-ți servească ceașca zilnică poate să nu fie o opțiune pentru tine.
Dacă este cazul, s-ar putea să trebuiască să preparați singur o ceașcă bună. Și, în funcție de cantitatea de cafea pe care o bei pe zi, te-ar putea ajută să economisești și niște bani. Cu aceste reguli simple, îți vei putea face propria ceașcă de cafea perfectă în fiecare dimineață, chiar în propria ta casă.
Cafeaua perfectă
Este mai ușor decât credeți – lucruri simple precum depozitarea corectă a cafelei și utilizarea celor mai bune filtre vor preveni amărăciunea nedorită. Sau aromele nedorite din ceașcă. Indiferent dacă, cafeaua ta de dimineață este alcătuită din boabe cultivate și un proces de preparare elaborat. Sau dacă îți place un amestec de supermarket cu o cafetieră prin picurare, urmează aceste reguli de bază pentru o ceașcă de cafea delicioasă și satisfăcătoare.
Înainte de a începe, ar trebui să știți că cântărirea cafelei măcinate dă rezultate mai bune decât folosirea de căni de măsurare. Un cântar digital de bucătărie este foarte util. Acestea fiind spuse, ca regulă generală, recomandăm aproximativ 15 grame (1 lingură) de cafea măcinată la 8 uncii de cafea. Pentru 4 cești de cafea, înseamnă aproximativ 60 de grame (4 linguri) de cafea măcinată.
1.Mai întâi, puneți apă rece la fierbere într-un ibric.
2.Dacă folosiți boabe întregi, măcinați boabele până la o consistență uniformă. Similară cu sarea de masă granulată.
3.Între timp, clătește filtrul cu apă fierbinte. Acest lucru elimină reziduurile de hârtie de pe filtru și încălzește aparatul. Menținând cafeaua fierbinte pentru mai mult timp. Aruncați apa folosită pentru clătire.
4.Adăugați zațul la filtru, asigurându-vă că suprafața este plană. Când apa este între 195°F și 205°F, turnați încet și constant suficientă apă peste pentru a le satura complet. Începând de la mijloc și mergând spre exterior. Aceasta se numește turnare „înflorită”, care permite degazarea cafelei.
5.Turnați încet apa rămasă, păstrând apa din picurator între jumătate și trei sferturi plin. Acest lucru ar trebui să dureze 3 până la 4 minute. Scoateți cu grijă filtrul, apoi serviți și savurați.