1. Ouă vopsite cu sfeclă roşie
- ouă
- sfeclă roșie
- 100 ml. oțet
- 1 lingură de ulei
Se spală bine ouăle și se lasă la temperatura camerei. Se pun la fiert într-un recipient mai mare timp de 7 minute din momentul în care începe să fiarbă. Se curăță sfecla și se taie în cuburi, iar când a trecut timpul, se va pune peste ouă. Focul se dă la minim și se mai țin încă 15 minute.
După ce au fiert ouăle, lăsați-le să se răcească în pigmentul de sfeclă pentru a căpăta o culoare și mai intensă. Ele pot sta până a doua zi, pentru o nuanță mai evidențiată.
2. Ouă vopsite cu foi de ceapă
- cojile de la 20 de cepe din care: 15 roșii și 5 galbene
- 2-3 linguri de oțet
- 1 linguriță sare
- 20 de ouă
Ouăle se spală cu bine cu detergent și se lasă la uscat. Într-o oală se pun la fiert cojile de ceapă până vor da în clocot. Se aranjează decorul din frunze pentru fiecare ou. Se va folosi un dres (ciorapi subțiri) în care se va oul învelit în foile de ceapă. Acesta se leagă bine și se pune la fiert până se obține culoarea perfectă.
3. Ouă vopsite cu orez
- câte un vas cu capac, pentru fiecare dintre culorile
- orez- 3 sau 4 linguri în funcție de câte culori faceți
- vopsea de ouă cât mai pigmentată
Ouăle se spală foarte bine și se pun la fiert în apă cu sare pentru 8 minute, apoi se lasă la răcit. Se adaugă patru linguri de orez în fiecare vas pregătit pentru colorare și câteva picături de vopsea. Se pune fiecare ou în vas, se pune capacul și se amestecă ușor. Pentru a se prinde culoarea, se va întoarce pe toată părțile, apoi se lasă la uscat. Dacă vă doriți ouă lucioase, se pot unge cu ulei sau grăsime după ce s-a uscat vopseaua.