Reclamă

Nu știi ce să pui pe masă oaspeților pe lângă celebra salată de boeuf, sarmale și cozonac? Iată o listă de aperitive pe care le poți pregăti rapid și cu care îți poți surprinde apropiații

Aperitivele pe care trebuie să le pregătești pentru masa de Crăciun

1. Răsucite cu brânză

Ingrediente:

250 gr aluat foietaj

200 gr telemea sărată

2 gălbenușuri

2 linguri lapte

susan

Îți dorești să pregătești ceva rapid și gustos, dar nu știi ce anume? Răsucitele cu brânză sunt una dintre variante. Poți să optezi pentru o foaie de foietaj cumpărată. Presară făină pe masă, bate gălbenușurile cu laptele și întinde pe toată suprafața foietajului cu o pensulă de patiserie. Rade brânză și apoi suprapune foaia de la jumătate peste cealaltă, apoi presară-le ușor ca să se lipească. Taie fâșii și răsucește fiecare fâșie, apoi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Cum poți să faci ca masa de Crăciun să arate ca în filme. Aperitivele pe care trebuie să le pregătești
caietulcuretete.com

2. Frittatta cu ardei si ciuperci

Ingrediente:

4 ouă

1 ardei gras verde

1 ardei gras roșu

100 gr ciuperci

50 gr cașcaval

50 gr mozzarella

sare, piper

Aperitivele pe care trebuie să le pregătești. Bate ouăle și adaugă ciupercile împreună cu ardeii tăiați fâșii. Adaugă mozzarella tăiată cubulețe și cașcaval ras. Pune sare și piper apoi pune-le în tavă și bagă la cuptor.

Cum poți să faci ca masa de Crăciun să arate ca în filme. Aperitivele pe care trebuie să le pregătești
lumearetetelor.com

3. Ruladă aperitiv cu cremă de brânză și șuncă presata

Ingrediente:

pentru blat:

250 gr unt sau margarină
300 ml lapte
200 gr făină
4 ouă
sare, piper
frunze de pătrunjel

pentru umplutură:

300 gr cremă de brânză cu smântână
100 gr unt
câteva frunze de ceapă verde
câteva fire de mărar
câteva fire de pătrunjel
sare, piper alb
6-7 felii șuncă presată

Adaugă untul, sarea și piperul, apoi amestecă. Topește 150 de grame de unt într-un vas și adaugă făină, urmată de lapte și apoi amestecă până obții o compoziție omogenă. Ulterior, adaugă ouăle cu puțină sare și mixează, apoi toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune crema de brânză într-un bol, adaugă pătrunjel, mărar și ceapă tocate mărunt, apoi bagă la cuptor. După ce s-a copt, lasă să se răcească puțin, apoi întinde crema de brânză și pune deasupra șunca presată.

Cum poți să faci ca masa de Crăciun să arate ca în filme. Aperitivele pe care trebuie să le pregătești
savoriurbane.com

Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro