Oamenii se bucură atunci când sărbătoresc intrarea în Noul An prin șampanie și focuri de artificii. Din păcate, artificiile pot să reprezinte pericole pentru câini și pisici. Acestea se pot speria din cauza zgomotelor puternice. Este necesar să apelezi la câteva trucuri pentru a te asigura că patrupedul este protejat și în siguranță.

Toți știm că această perioadă este una extrem de zgomotoasă din cauza artificiilor și a petardelor. Oamenii preferă să sărbătorească prin a le folosi și a se bucura de ceea ce emană acestea. În noaptea de Revelion, este necesar să ai ai multă grijă de patrupedul tău și să-l aperi de mai multe probleme. Oricât de frumoase sunt artificile văzute pe cer, sunt extrem de periculoase pentru câini.

Câinii pot să fie extrem de stresați de Revelion, mai ales din cauza luminilor, dar și a zgomotelor prea puternice. Numeroase persoane și-au pierdut animalele de companie de-a lungul timpului din cauza focurilor de artificii, așa că trebuie să te asiguri că patrupedul tău nu o să aibă de suferit.

Pixabay

 

Unde ar trebuie să stea animalul tău de companie

Animalele de companie nu trebuie să fie lăsate afară în momentul în care izbucnesc artificiile. În cazul în care patrupedul tău își petrece mai mult timp în curte, este bine să îl lași în casă în noaptea de Revelion. Încearcă să găsești un loc sigur în interiorul casei pentru ca patrupedul să evite și lumina artificilor. Nu îi închide în cușcă fiindcă se vor simți și mai agitați.

Cum poți masca zgomotele

De asemenea, poți masca zgomotul provocat de artificii prin a drumul la muzică sau la televizor. Este important să recurgi la diferite trucuri pentru ca animalul tău de companie să fie cât se poate de relaxat de Revelion.

Nu uita să scoți câinele la o plimbare mai lungă înainte de a te bucura de Revelion alături de cei dragi. El o sa fie mai fericit pentru timpul petrecut afară și va ajunge mai liniștit acasă.