Reclamă

Sosul de roșii este unul dintre cele mai utilizate alimente de către gospodine. Este folosit în prepararea celor mai gustoase mâncăruri și a devenit indispensabil. Cumpărat sau făcut în casă, este cunoscută situația în care odată desfăcut borcanul în care este pus, bulionul va forma deasupra o floare de mucegai. Există însă un truc ce previne acest proces de alterare, astfel vei reuși să păstrezi alimentul fără nicio problemă.

Același lucru se întâmplă și în cazul fructelor și legumelor. Dacă nu sunt îngrijite cum trebuie, se vor altera cu rapiditate. Astfel, o parte din ele vor fi aruncate. Tocmai din acest motiv gospodinele apelează la diverse trucuri și sfaturi practice, pentru a le păstra proaspete pentru cât mai mult timp.

Folosește acest truc și nu se va mai forma floarea de muceagi deasupra bulionului

arhivă

Ingredientul-minune care te ajută să oprești formarea florii de mucegai desupra bulionului este chiar uleiul. Nu ai nevoie decât de două linguri pline cu ulei, pe care să îl torni deasupra bulionului. Închide borcanul și depozitează-l în bucătărie, până la următoarea dată când vei mai avea nevoi să îl folosești. Acest truc este folosit de foarte multe gospodine, iar acum a devenit viral și pe TikTok. O internaută a postat un clip video în care a explicat micul secret, clip care a ajuns viral pe rețelele de socializare.

Cum poți păstra proaspete alimentele din bucătăria ta

pixabay

Pentru ca fructele de pădure să nu se altereze repede, clătește-le în apă cu oțet, apoi pune-le în frigider.

Salata verde și cruditățile spală-le cu apă rece. Scurge-le și apoi pune-le într-un săculeț de pânză, pe care îl pui în frigider.

Ardeiul iute poate fi păstrat pentru mai mult timp atunci când îl tai în bucăți, pe care le pui într-un borcan plin cu oțet.

Rădăcinoasele le poți pune într-un bol plin cu apă, pe care îl pui în frigider. La fel poți face și în cazul cepei și al prazului, pentru a nu se mai ofili atât de repede.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro