De acum, poți păstra ouăle mai proaspete mai multe săptămâni. Iată trucul care are rezultate, în contextul în care ouăle au un termen de valabilitate mic. Iată ce trebuie să faci pentru a păstra ouăle proaspete cât mai mult timp.
Ouăle sunt un aliment deosebit și foarte folosit de către români. Ouăle le poți mânca poșate, fierte, sau prăjite. De asemenea, ouăle se mai pot adăuga la mai multe mâncăruri. Cu toate că ele sunt cea mai ieftină sursă de vitamine de pe piață, acestea se pot strica ușor. Așadar, pentru a le păstra proaspete pentru mai mult timp, iată ce trebuie să faci. Este o metodă inedită și simplă, iar ouăle pot fi consumate și după foarte mult timp.
Cum poți păstra ouăle proaspete, pentru o perioadă îndelungată de timp
Foarte multă lume păstrează ouăle în frigider, neștiind că acestea pot fi ținute fără probleme și în congelator. Așadar, oul poate rezista în jur de cinci săptămâni, până la 12 luni în congelator.
Pentru început, ouăle trebuie fierte. Nu este indicat ca ouăle să fie băgate la congelator crude, deoarece acestea își vor mări volumul și se vor crăpa.
De asemenea, un alt truc este că congelezi gălbenușurile crude. Acestea trebuie puse într-un recipient, înțepate, iar mai apoi se va adăuga peste ele un vârf de linguriță de zahăr sau sare. În acest fel, vei preveni coagularea, iar gălbenușurile vor fi păstrate chiar și câte trei luni în congelator.
„Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriționist.