Reclamă

Supa este un preparat simplu și foarte hrănitor atunci când nu știi ce să mai mănânci. Toate ciorbele și supele sunt foarte sănătoase, sățioase și gustoase, indiferent dacă au doar legume sau se adaugă și carne.

Acest preparat poate fi gătit în mai multe forme. Zeama poate să fie lichidă, mai cremoase sau supele cremă, unde totul ajunge în robotul de bucătărie. Există câteva trucuri pentru a obține o supă cremă delicioasă, iar pentru asta ai nevoie de un aliment sau mai multe care să se ocupe de textura acesteia.

1. Adaugă smântână dulce

Adaugă în supă câteva linguri de smântână, în funcție de cât de cremoasă vrei să fie. Dacă nu ai smântână clasică cu multă grăsime, se poate folosi și o smântână de gătit care este mai slabă. Te poți folosi și de alte produse lactate, dar numai smântâna va îngroșa supa și o va face mai cremoasă datorită texturii sale.

2. Folosește pâine

Pâinea poate veni în ajutor oricând . Tot ce ai de făcut este să tai feliile de pâine în bucăți mai mici și le lași la înmuiat în zeama de la supă. Când pâinea se înmoaie, amestecă totul până devine o pastă și pune-o înapoi în oala de supă.

3. Fă piure din legumele supei

O parte din legumele din supă se pun în blender alături de două sau trei căni din supă. Când se mixează totul, adaugă în oală și continui fierberea.

4. Nuci măcinate

Nucile sunt considerate un agent de îngroșare foarte bun ce ajută la schimbarea texturii supelor și a sosului. Tot ce trebuie să faci este să macini o cană de nuci pană ce ajung o pastă, le amesteci cu puțin bulion și se pune în oală.

Social Media

5. Folosește Beurre Manie

Deși pare ceva complicat, te asigur că nu este. Pentru a-l prepara ai nevoie de unt și făină care se amestecă în părți egale. Aceste două alimente se adaugă în supă și cu un tel se amestecă până ce făina s-a dizolvat.

6. Adaugă un agent de îngroșare

Orice agent de îngroșare te ajută să obții o supă mai cremoasă. Făina sau amidonul de porumb sunt o alegere foarte bună. Amidonul ajută la îngroșare și face preparatul mai cremos. Acesta se amestecă cu bulionul sau sosul de roșii până devine o pastă, apoi se adaugă în supă.

7. Lapte de cocos

Dacă suferi de intoleranță la lactoză și îți dorește o supă cremoasă, poți apela la laptele de cocos. Un sfert de cană este de ajuns pentru a schimba textura preparatului tău.

8. Folosește iaurt

Iaurtul adăugat în supe se va comporta la fel ca smântâna, însă va da o aromă puțin acidă. Textura nu va fi la fel de cremoasă fiindcă iaurtul are mai puține grăsimi.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro