Oamenii preferă oale și tigăi de cupru pentru a aduce căldură și o strălucire superbă bucătăriei.

Dar apoi se trezesc să se întrebe cum să curețe cuprul. Și este o întrebare corectă: în timp ce cuprul, care este considerat un metal moale, este apreciat pentru capacitatea sa de a conduce căldura, necesită puțin mai mult TLC decât alte materiale.

Așa că este important să îl îngrijești în mod corespunzător. În funcție de căptușeala vaselor de cupru, este posibil să faci greșeli la curățare. Dar atunci când oalele tale sunt bine îngrijite, ele dau roade în decenii de utilizare și frumusețe în bucătărie.

1. Curățați cuprul cu apă și săpun înainte de lustruire

Înainte de a lustrui un articol de cupru, veți dori să-l spălați blând. Obțineți cuprul frumos și spumos cu săpun de vase și apă caldă. Folosiți un burete moale (și puțină unsoare pentru cot) pentru a îndepărta totul. Oalele de cupru sunt în general căptușite cu oțel inoxidabil sau tablă. Această curățare inițială este suficient de blândă pentru fiecare căptușeală.

2. Lustruiți oale și tigăi de cupru în mod regulat

Tarnish este un strat de coroziune care apare pe metale, inclusiv cuprul, argintul și alama. Este o reacție complet normală care are loc în timp din cauza expunerii la apă și aer. Pentru a menține pătarea la distanță, vă recomandăm să lustruiți cuprul la fiecare șase luni cu un detergent special pentru cupru.

Puteți cumpăra unul sau puteți pregăti un amestec de casă cu ingrediente pe care probabil le aveți la îndemână. Iată trei moduri de a curăța cuprul în mod natural:

3.Ketchup

Aplicați un strat de ketchup pe tigaia de cupru și frecați suprafața. (Roșiile din ketchup conțin un acid care ajută la curățarea murdăriei.) Clătiți și uscați.

4.Lămâie și sare

Tăiați o lămâie în jumătate și aplicați sare de masă pe secțiunea tăiată. Frecați lămâia pe suprafață și adăugați mai multă sare după cum este necesar. Clătiți și uscați.

5.Oțet și sare

Creați o pastă folosind oțet (sau suc de lămâie) și sare. Aplicați pe suprafață și lustruiți cu o cârpă moale, apoi clătiți și uscați.