Reclamă
Reclamă

O vulnerabilitate informatică a scos din nou aplicația WhatsApp în centrul atenției, alături de Android care nu ar fi, de asemenea, sigur sută la sută.

Actualizările constante ar trebui efectuate pentru mai multă siguranță, mai ales acum, când pare-se că prin Android infractorii cibernetici pot ajunge cu ușurință la mesajele personale de pe WhatsApp.

Vulnerabilitatea software a fost găsită pentru versiunea 2.19.230, prin care, la primirea unui GIF creat special, hackerii capătă acces la mesaje.

Actualizarea 2.19.244 din 18 Septembrie, ar pute scăpa utilizatorul de această neplăcere, informația despre versiune găsindu-se în setările WhatsApp, Help, App Info.

Reclamă

Cele mai afectate de vulnerabilitatea în cauză pare-se că ar fi telefoanele Android cu Oreo 8.1 și g Pie. În mod ciudat, aparatele cu Oreo 8 sau mai vechi nu au problema aceasta, însă pe ele WhatsApp închizându-se direct.

Există două posibilități prin care hackerii pot profita de problemă: fie descarcă în galeria foto un GIF rău intenționat, prin intermediul vreunei aplicații instalate și folosite înainte; fie prin trimiterea GIF-ului într-un mesaj direct, datele fiind colectate la vizionarea acestuia.

Totuși, problemele WhatsApp și Android au fost rezolvate, însă pentru mai multă siguranță, actualizările constante sunt recomandate. De asemenea, trebuie precauție când vine vorba despre instalarea aplicațiilor, ori deschiderea anumitor linku-uri provenite din surse nesigure.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro