Consumăm din plin carne și produse derivate din aceasta. Până aici nimic în neregulă dacă nu am analiza la rece modul în care acestea sunt procesate până ajung la raft. Mulți consumatori nu sunt conștienți de pericolele asociate cu aceste produse. Cu atât mai mult atunci când le introduc în alimentația copiilor. Organizația Mondială a Sănătății (OMS), prin intermediul Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului (IARC), a atras în repetate rânduri atenția asupra faptului că alimentele procesate sunt cancerigene.
Carnea „injectată”, conservele și mezelurile, pericol pentru organism
O serie de studii recente au arătat un aspect surprinzător legat de alimentația noastră. Se pare că inclusiv o cantitate mică de carne procesată sau injectată cu hormoni care este consumată produce un dezastru în organism. De exemplu, specialiștii spun că acest obicei crește cu 18% riscul de a dezvolta cancer.
Totodata, consumul acestor produse de care rafturile magazinelor sunt pline produc și alte probleme de sănătate. Obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat sau bolile de stomac.
Carnea de pui, plină de hormoni și substanțe chimice
carne de pui la nivel mondial a înregistrat o creștere semnificativă. Mulți oameni consideră că includerea cărnii albe în dieta zilnică aduce multiple beneficii sănătății.
Cu toate acestea, consumul ei crește riscul dezvoltării obezității.
Studiile au constatat că puiul crescut cu tehnologiile actuale, inclusiv cel ecologic, care este vândut pentru consum uman, oferă mai multă energie din grăsimi decât din proteine.
Această descoperire este esențială, deoarece carnea de pui a fost considerată una dintre sursele principale de proteine.
Cel mai indicat tip de carne pentru consum provine de la puii crescuți la curte, fără hormoni sau alte substanțe chimice. Cu atât mai mult atunci când vine vorba despre alimentația copiilor.