Reclamă

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost descoperite, până în prezent, 38 de cazuri de infectare cu Omicron, în România. Pe zi ce trece, numărul infectărilor crește, iar experții prognozează că la începutul anului viitor, varianta Omicron a SARS-CoV-2 va fi motivul unui mare număr de îmbolnăviri. 

1. Cum îți dai seama că ești infectat cu varianta Omicron

Ținând cont că numărul de infectări cu Omicron a crescut, tot mai mulți se întreabă ce simptome are această variantă, pentru a opri răspândirea bolii. Potrivit oamenilor de ştiinţă, primul simptom al variantei Omicron este unul neobișnuit.

Noua variantă de COVID-19 se manifestă prin iritarea gâtului și chiar schimbarea vocii. Experții recomandă testarea imediată, dacă observați acest simptom. În plus, cei care s-au infectat cu varianta Omicron au menționat ca un prim semn vocea răguşită, conform Mirror.co.uk. 

foto: pixabay

De asemenea, structura genetică a Omicron este diferită în comparaţie cu alte tulpini de COVID-19, de exemplu tulpina Delta. Noua variantă a coronavirusului nu provoacă simptome la fel de severe ca în cazul infecțiilor Delta.

2. Primul simptom la care să fii foarte atent

Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor din SUA a enumerat care sunt cele mai frecvente simptome pentru infecțiile cu Omicron.

  • Febra sau frisoane
  • Tuse
  • Durere în gât
  • Dificultăţi de respiraţie
  • Oboseală, dureri musculare sau corporale
  • Durere de cap
  • Congestia sau curgerea nasului
  • Greaţă ori vărsături
  • Diaree

Simptomele de mai sus pot apărea în decurs de 2-14 zile după expunerea la SARS-CoV-2. Pot fi toate la fel de severe sau pot prezenta severităţi diferite în funcţie de simptom.

3. Ce avertizează specialiștii

Studiile au arătată că Omicron este rezistentă la toate tipurile de vaccin, dar şi la tratamentul cu anticorpi monoclonali, care se folosește în spitale pentru tratarea celor infectați.

“Toate serurile de la vaccinaţi, indiferent de varianta de vaccin primită au prezentat reduceri dramatice ale capacităţii de neutralizare a Omicron. În al doilea rând, evaluarea unui panel de 19 anticorpi monoclonali a relevat că eficacitatea acestora este fie abolită, fie puternic redusă.

Sunt incluşi în această categorie inclusiv anticorpii monoclonali comerciali aprobaţi pentru utilizarea în pacienţi. În al treilea rând, specialiştii de la Columbia au identificat patru noi mutaţii în domeniul spike al SARS-CoV-2 Omicron care sunt implicate în aceste rezistente dramatice”, a scris virusologul Cristian Apetrei, pe pagina personală de Facebook.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro