Reclamă

Inteligența artificială ajunge treptat și sigur în tot mai multe domenii de activitate. De la medicină, la IT sau vânzări, până la sistemul educațional. Chiar dacă într-un prezent ca acesta noi nu ne putem închipui decât ipotetic cum vor învăța elevii cu ajutorul AI, chinezii au făcut-o deja. În multe dintre unitățile lor școlare, copiii au șansa de a fi conectați la viitor.

China a introdus inteligența artificială în școli

Evoluția acestui domeniu este una deosebit de rapidă. Mai mult, deseori este de speriat inclusiv pentru cei din domeniu. Cu toate acestea, omul își hrănește în continuare nevoia de cunoaștere. Odată cu ea, constant sunt testate noi performanțe ale inteligenței artificiale.

Chinezii sunt extrem de deschiși în a se folosi de tehnologiile inovatoare în orice domeniu. Astfel, au ajuns să introducă inteligența artificială inclusiv în școli. Elevii poartă pe cap un sistem care le poate „citi” starea, nivelul de pregătire sau emoțiile. De la distanță pare în mod cert, un scenariu de-a dreptul bizar.

Pentru profesori însă, un astfel de ajutor este excelent. O recunosc într-un glas cadrele didactice din China care lucrează astfel cu elevii.

Mulți părinți sunt însă reticenți vizavi de astfel de tehnologii. Aceștia susțin că proprii lor copii sunt transformați astfel în mici roboți.

În viitorul apropiat însă, sistemul va ajunge în mai multe școli din China. Implementarea lui nu este deloc dificilă susțin cei care au conceput „circuitul” de inteligență artificială.

China se laudă deja cu unele dintre cele mai bune universități din lume. De altfel, statul chinez pune preț pe o pregătire laborioasă a elevilor. Astfel, orice ajutor în a crea genii, fie el și tehnologizat, este adoptat rapid. Momentan nu se știe când și dacă aceste sisteme de inteligență artificială vor ajunge și în școlile din alte state. Mulți cercetători susțin însă că lumea nu este încă pregătită pentru astfel de „noutăți”.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro