De ce e pizza atât de specială? Zilele de naștere, sărbătorile și chiar aniversările sunt adesea sărbătorite cu o felie mare de pizza!

Mulți oameni mănâncă pizza cu familia, alții o mănâncă împreună cu colegii după ce termină cursurile. S-ar putea crede că dragostea pentru pizza este doar în capul nostru, dar există o știință reală în spatele a ceea ce face ne face pe noi să iubim pizza. Papilele gustative sunt factorul principal în ceea ce face ca pizza să fie specială. Dulce, sărat, acru și amar, există și un al cincilea „gust” numit umami. Așa că noi venim cu o rețetă perfectă de pizza. Și ce e cel mai important la o pizza? Aluatul!

Rețeta perfectă!

Cum faci cel mai simplu aluat pentru pizza. Oaspeții pe care îi vei servi vor crede că ai adus preparatul din Italia!
Pinterest

Cred că toți ne-am pierdut multe ore din viață căutând rețeta perfectă de pizza. Repede și simplu! Și în sfârșit am dat peste rețeta perfectă. Timpul de preparare este de 40 de minute, iar cel de gătire de 20 de minute.

Autor rețetă : Savori Urbane
Ingrediente : savoriurbane.com
De ce avem nevoie pentru 5 porții:
800 g faina
500 ml apa calduta
1 lingurita zahar
30 g drojdie proaspata sau 8,5 g uscată
2 lingurite rase de sare
5 linguri ulei de masline
Mod de preparare :
Se amestecă drojdia, zahărul și apa călduță. Se adaugă uleiul și jumatate din făină și se bate bine cu un mixer sau cu mâna, până face besicute. Se adaugă sarea și apoi treptat restul de făină și se frământă un aluat molcut, care se desprinde de pereții vasului. Se lasă 30 minute la dospit. În acest răstimp ne ocupăm de topping. Adică feliem mezelurile, ciupercile, ardeii, radem brânzeturile, pregătim sosul de roșii (nu ketchup).  Când am terminat cu pregatirea acestor ingrediente aluatul va fi dospit.
Acum e vremea să întindem aluatul. Se iau bucăți din acest aluat de pizza, în funcție de tavă. Pentru a ușura munca, aluatul de pizza se întinde direct pe hârtia de copt presărată cu făină, care apoi se trage cu totul în tavă. Pentru un blat de pizza subțire și crocant aluatul se va întinde în strat mai subțire iar masa de lucru va fi presărată cu faină și cu o mână de griș.De aici vă puteți juca și alege tot ce vă doriți

Italienii pun passata de roșii simplă pe pizza, dar la noi lumea preferă sosurile de roșii aromate cu ierburi sau usturoi. Vi se recomandă un sos de rosii pentru pizza sau paste, de casa, sau un sos simplu cu rosii, usturoi si busuioc.

Se poate face pizza intinsă, obișnuită, cu diverse ingrediente, se poate face pizza calzone, sau mini pizza pentru copii, sau melcișori de pizza, sau floare de pizza, sau cum vă place.