Reclamă
Reclamă

Reducerile din magazine reușesc să fure ochii oricui, făcându-i pe oameni să cumpere uneori chiar lucruri de care nu au nevoie. Comercianții știu acest lucru și profită din plin ca să-și majoreze profiturile. Există o modalitate prin care reușesc să-i păcălească pe clienții lor fără ca aceștia să-și dea seama.

Cum ești păcălit în magazin, fără să știi

Cumpărăturile în magazine pot fi o plăcere sau o necesitate, dar, din păcate, nu întotdeauna obții ceea ce crezi că plătești.

Un fenomen tot mai des întâlnit în România, dar și în străinătate, este aplicarea reducerilor false.

Comercianții cresc prețurile inițiale ale produselor pentru a crea iluzia unei oferte avantajoase. Ulterior, aplică pe etichetă o reducere substanțială, în plasa căreia clienții cad imediat.

Reclamă

O tactică folosită des în magazine este etichetarea incorectă a prețurilor. Comercianții pot crește prețurile produselor înainte de a aplica o reducere, astfel încât să plătești, de fapt, mai mult decât ar fi trebuit.

De asemenea, magazinele mai obișnuiesc să promoveze prin diferite modalități reduceri care, în realitate, nu sunt atât de avantajoase pe cât par.

Folosind tactici de marketing ingenioase, aceștia pot să-și prezinte produsele ca fiind la reducere, când, de fapt, prețurile sunt relativ constante.

Iar mai nou, se folosesc etichete pe care este menționată doar reducerea, fără să fie menționat însă și prețul inițial al produsului. În astfel de cazuri, de cele mai multe ori, prețul pe care-l cer comercianții este chiar valoarea produsului.

 

Pentru a evita această capcană, românii sunt sfătuiți de specialiști să nu se lase păcăliți și să verifice prețurile produselor în mod regulat sau să le compare cu alte magazine înainte să facă o investiție.

Doar așa se pot asigura că plătesc prețul corect și nu sunt trași pe sfoară de o etichetă pusă inteligent.

De asemenea, este indicat ca atunci când observă astfel de practici, să sesizeze autoritățile competente. Magazinele riscă amenzi uriașe pentru astfel de practici care, conform legii, sunt ilegale.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro