Grasu XXL, cu numele său real Dragoș Nichifor, este născut în anul 1981, în Bacău. Pasiunea pentru muzică îl menține, la propriu, „la înălțime”. Primul contact al acestuia cu microfonul a început încă din copilărie, pe când avea 14 ani.  Deși a crescut într-o familie cu tradiție muzicală în care predomina jazz-ul, funk-ul și blues-ul, Dragoș Nichifor a ales hip hop-ul.

Acesta a început, încă de la vârste fragede, să cânte rap. La acel moment, Dragoș Nichifor era înconjurat de oameni care știau cu ce se „mănâncă” această meserie. Unul dintre oamenii care i-au fost alături este Tatae de la B.U.G Mafia.

Cum e vremea acolo sus? Ce înălțime are, de fapt, Grasu XXL
Cancan

Cântărețul a călătorit foarte mult în străinătate, după care s-a reîntors în România, pentru că și-a dorit foarte tare să prezinte publicului muzica prin care trăiește. „Curaj” este primul său album muzical, pe care l-a lansat în anul 2006. Muzica sa a „prins” contur neașteptat de bine, fiind la maximum apreciat și complimentat pentru ceea ce face. Din clipa aceea, cariera sa muzicală a evoluat extrem de repede, găsindu-și impulsul în aprecierea oamenilor care erau, de-a dreptul, fascinați de muzica sa. Grasu XXL a declarat, la un moment dat, că își dorește ca publicul să poată înțeleagă dintr-un alt unghi acest gen muzical. Și-a dorit extraordinar de tare să scoată hip hop-ul din tiparele vechi înrădăcinate în cartier. La un moment dat, Grasu XXL a declarat că muzica reprezintă pentru el o formă de artă, prin care se vindecă.

Ce înălțime are Grasu XXL

Cu siguranță, nu multă lume știe ce înălțime are Dragoș Nichifor. Ei bine, sintagma „a fi la înălțime” i se potrivește la propriu, pentru că trăiește pe picior mare și chiar privește lumea de sus. Iată clasamentul celor mai „uriașe vedete” din țara noastră. Grasu XXL ocupă locul doi, acesta având nu mai puțin de 1, 96 m înălțime.

Clasamentul celor mai „la înălțime” vedete din țara noastră

Benjamin Adegbuyi – 1,98 m; Grasu XXL – 1,96 m; Liviu Teodorescu – 1,95 m; Daniel Ghiță – 1,93 m; Constantin Diță – 1,92 m; Cristi Hrubaru – 1,90 m; Aurelian Temişan – 1,90 m; Cosmin Cernat – 1.90 m; Jean Paler – 1,90 m; Tudor Chirilă – 1,90 m; Nicu Gigantu (Constantin Vasile) – 1,90 m; Tudor Turcu – 1,90 m; Dan Helciug – 1,89 m; Cheloo (Paraziții) – 1,87 m; ConnectR – 1,87 m; Șerban Pavlu – 1,87 m; CRBL – 1,86 m.