Reclamă

Mulți dintre copii au obiceiul să-și sugă degetul până la vârsta de 4 ani. Atunci când suptul degetului este considerat un comportament normal, de fapt acesta indică stări de neliniște și disconfort. Specialiștii spun că acest comportament al copilului poate fi observat încă din pântecele mamei. Ecografiile fetale pot arăta asta în trimestrul 2 sau 3.

Atunci când cel mic este stresat, reia acest comportament pentru a se calma. În primul rând trebuie ca părinții să fie conștienti de faptul că acest obicei îl ajută pe copil să se liniștească. Acest aspect nu va persista în comportamentul lui până când va deveni adult. Cu siguranță, răbdare și înțelegere față de micuț, obiceiul va dispărea de la sine.

Cum dezveți un copil de suptul degetului? Metodele care nu dau greș niciodată
pixabay.com

Cum îți dezveți copilul de suptul degetului

  1.       Nu transformați discuția pe care o aveți despre acest obicei într-o ceartă. Nu îi criticați obiceiul atunci când se manifestă. Încercați să îl lăudați și să îl recompensați atunci când nu face acest gest. Îi creați astfel un sentiment de încredere în capacitatea sa de a își controla obiceiul. De asemenea, îl ajutați să devină mai conștient de momentele în care recurge la el.
  2.       Nu acoperiți degetul cu mănușă, scotch sau alte lucruri despre care ați auzit că ar funcționa. Acest lucru va crea o nevoie și mai mare a copilului de a-și vedea degetul descoperit și, ulterior, chiar își va dori și mai mult să îl sugă.
  3.       Discutați cu copilul despre acest obicei. Puteți să îi spuneți că este un gest la care poate să renunțe atunci când se simte pregătit. Asigurați-l că dumneavoastră veți fi alături de el pentru a depăși acest moment. Discuțiile încurajatoare pe această temă îi determină pe unii dintre copii să preia inițiativa și să își dorească ei înșiși să elimine acest obicei din rutină.

Ce concluzie au tras specialiștii

Dacă părinții vor avea răbdare și vor încerca metode de acest fel, copiii lor vor renunța la acest obicei mai curând decât se așteaptă. Totul constă în a avea grijă ca cel mic să nu fie afectat emoțional de metodele tale. Copilul va înceta neapărat să își sugă degetul. Important e ca părinții să aibă suficientă răbdare și să îi ofere celui mic un spațiu empatic și plin de compasiune.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro