Prețurile tot mai mari la alimente ii determină pe români să rămână mai degrabă cu privitul decât cu partea cumpăratului.

Totul din cauza prețurilor uriașe din sectorul alimentelor. În piețe, comercianții au găsit o metodă ingenioasă de a-i determina pe oameni să cumpere produse de origine animală.

Prețurile uriașe „ascunse” sub cantitățile mici scoase la vânzare

Produsele de origine animală comercializate în piețe ajung să fie extrem de costisitoare. Astfel, pietarii caută soluții ingenioase prin intermediul cărora să nu își piardă clienții. Astfel s-a ajuns ca produse lactate precum untul sau brânza sunt vândute la suta de grame. Prețul acestora este mai mic, iar românii se îndură să cumpere. În realitate însă aceștia plătesc un preț mai mare pentru produs.

Pentru că este sezonul în care urda și cașul sunt la mare căutare, aceste produse sunt ambalate de profucători în cantități mici. Cumpărătorii se mulțumesc doar să deguste produsele de origine animală de acest gen.

Carnea și mezelurile mai scumpe

„Strategia de marketing” a piețarilor este aplicată și de producătorii de mezeluri. Extrem de scumpe în prezent, acestea au ajuns să fie cumpărate într-un gramaj mai mic, gata ambalate.

În piețe, puii de țară de exemplu au ajuns un adevărat produs de lux. Asta pentru că prețul nu mai este pentru buzunarul oricui. Puii de carne, crescuți în gospodărie cu grâu sau porumb ajung să rivalizeze cu vita angus la preț.

Producătorii susțin că munca lor trebuie să se regăsească în prețul final plătit de cumpărător. Deși mulți dintre români așteptau a doua parte a anului 2023 pentru redresarea prețurilor așa cum era anticipat anul trecut, se pare că acest lucru nu se va întâmpla prea curând.