Încă de anul trecut, Primăria Capitalei a anunțat că va moderniza transportul în comun din București. Principalul scop a fost acela de a scoate din circulație, treptate, vechile tramvaie care erau un adevărat pericol pentru călători. Acum, cu noile tramvaie, circulația se desfășoară mult mai bine. Însă, se ridică o altă întrebare.

De aproape un an, bucureștenii se pot lăuda că au unele dintre cele mai moderne garnituri de tramvaie din România. Anul trecut, în luna decembrie, primele 15 tramvaie au fost inaugurate pe una dintre cele mai circulate linii din București și anume, linia 41.

Treptat, garniturile Imperio au ajuns să fie implementate și pe alte linii, precum 25 sau 10. Traficul se desfășoară mult mai bine cu noile tramvaie, mai ales că nu mai reprezintă un pericol în trafic, dar nici pentru călătorii de la bord.

În urmă cu două zile, Primăria Capitalei a introdus o parte din noile tramvaie și pe alte linii din Capitală. Imediat cum au intrat în circulație, bucureștenii au avut „grijă” să le transforme interioarele și să le facă de nerecunoscut.

Cum arată tramvaiul 21 Imperio, după prima zi de circulație în zona Colentina. Imaginile sunt deplorabile Facebook

Călătorii cer polițist în fiecare tramvai

Tramvaiul de pe linia 21, abia inaugurat, după doar o zi în care a fost în circulație de dimineața până seara arătă deplorabil. Pe pereți au fost scrise anumite cuvinte, pe jos au fost lăsate ambalaje de la dulciurile consumate, iar între scaune au fost „uitate” doze de energizant.

Cum arată tramvaiul 21 Imperio, după prima zi de circulație în zona Colentina. Imaginile sunt deplorabile Facebook

Imaginile cu pricina au ajuns pe pagina oficială de Instagram a celor de la STB. Societatea de Transport București i-a rugat pe călătorii needucați să fie mult mai atenți și să aibă grijă la gunoaiele pe care le lasă în urmă. Cu cât păstrează mai bine curățenia, cu atât mai mult vor călători în condiții optime.

„Jurnal de călătorie: Tramvai Imperio. Colentina. Linia 21. Prima zi în traseu, primele ”amintiri”: resturi de alimente, pereți distruși, ambalaje aruncate în tramvai. În numele majorității călătorilor din Colentina, vă rugăm păstrați curățenia și integritatea noilor tramvaie.”, este mesajul postat de STB.