Confrom unor cercetări recente, fumatul este una dintre principalele cauze ale bolilor de plămâni și a morții fumătorilor.

În fiecare an, peste jumătate de milion de oameni mor din cauza fumatului, ceea ce înseamnă că una din cinci morți se datorează fumatului și a modului în care dăunează corpului uman. Cu toate acestea, mii de oameni continuă să fumeze, chiar dacă sunt atenționați de efectele nocive ale viciului lor.

Fumătorii au cu 30% mai multe șanse să dezvolte cancer la plămâni, precum și alte boli asociate acestui viciu. Deși este bine cunoscut faptul că lupta cu dependențele nu este o luptă ușoară, fumătorii ar trebui să devină mai conștienți de efectele nocive ale acestui viciu.

Recent, un grup de chirurgi au făcut public un videoclip în care arătau plămânii unui bărbat care a fumat timp de 30 de ani. Imaginile sunt de-a dreptul șocante, iar fumătorii ar trebui neapărat să le vadă.

În comparație, plămânii sănătoși au o culoare roz, în timp ce plămânii fumătorului sunt de-a dreptul inflamați din cauza anilor de consum de nicotină, acest lucru înnegrindu-i.

Pacientul ai cărui plămâni sunt arătați în videoclip și-a dorit să își doneze organele după moartea sa, însă din păcate medicii nu au putut face nimic cu ele. Viciul lui le-a deteriorat atât de tare, încât nu s-a mai putut face nimic.

Videoclipul poate fi urmărit aici.