Mall Unirea este unul dintre cele mai cunoscute și vechi centre comerciale din Capitală. Situat în buricul Bucureștiului, ani la rând a fost polul cumpărăturilor și era tranzitat de sute de persoane pe zi. Acum, din impozanta clădirea au mai rămas doar reclamele, căci pandemia a fost o lovitură dură pentru comercianții care aveau spații închiriate acolo.

Mall Unirea este una dintre cele mai reprezentative clădiri din București, mai ales atunci când vine vorba de cumpărături. Aceasta a fost pusă în mijlocul circulației, în ideea în care persoanele care tranzitează zona să se oprească să mai cumpere câteva ceva.

Dacă înainte era o zonă extrem de aglomerată, cu multe magazine situate pe patru etaje, acum, în respectiva clădirea abia dacă au mai rămas câțiva comercianți. Înainte, aproape că nu era brand care nu vâneze un loc în Mall Unirea, de la cosmetice, la haine, la accesorii de casă sau bijuterii, toate se găseau într-un singur loc.

Cum arată, în prezent, Magazinul Universal Unirea, primul mall din România. Imaginile par desprinse din filmele de groază România Liberă

Clădirea a fost construită în 1976

Pandemia a fost o perioadă grea pentru toți comercianții, în special pentru cei care activau în Mall Unirea, acolo unde chiria spaților comerciale este mult mai mare. Primul magazin care s-a închis din acea zonă a fost Bershka, după care au urmat și altele.

Anul trecut, Zara a pus și ea lacătul pe locația de la Unirea, după mai bine de 17 ani de activitate. După Zara, au mai urmat și alte magazine din incinta mall-ului și chiar și Mega Image-ul de la parter care, acum, a devenit un loc pentru oamenii străzii, dar și Koton.

Acum, Mall Unirea este încă un mall abandonat pe lista lungă a unor astfel de clădiri din București. Etajul patru este plin de graffitti, iar accesul aici, dar și la etajul 3, accesul este blocat. Specialiștii spun că Magazinul Universal Unirea, așa cum era denumit în trecut, a ajuns în acest punct deoarece lumea s-a mutat către mall-urile mai noi.

@treiculori Tu cand ai fost ultima data in Mall Unirea?🤔 #fyp #viralvideo #5pasidebine #misiuneatiktok #bucuresti #trending #curiozitati #foryoupage #mall #unirea ♬ original sound – TreiCulori