Flossie, o felină britanică jucăușă, a fost încoronată oficial drept cea mai bătrână pisică în viață din lume, chiar înainte de a împlini 27 de ani.

Are 124 de ani în ani de pisică! Flossie, o felină britanică jucăușă, a fost încoronată oficial drept cea mai bătrână pisică în viață din lume, chiar înainte de a împlini 27 de ani.

Pisica maro și neagră a primit recunoașterea oficială din partea Guinness World Records, la vârsta incredibilă de 26 de ani și 329 de zile.

„Am știut de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărți casa cu un deținător de recorduri mondiale”, a declarat proprietara, care a adoptat-o pe bătrâna felină în luna august, după ce a fost preluată de organizația caritabilă britanică pentru protecția pisicilor.

„Este atât de afectuoasă și jucăușă, deosebit de dulce când îți amintești cât de bătrână este. Sunt extrem de mândră că Cats Protection mi-a oferit o pisică atât de minunată”, a adăugat aceasta.
Născută în 1995, Flossie a trăit în mai multe case de când a fost pisicuță vagaboandă în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, în nord-vestul Angliei.

Ea a fost adoptată de un lucrător al spitalului. A trăit cu ei timp de aproximativ 10 ani, înainte ca stăpânul ei să moară. Flossie a fost apoi luată în grijă de sora răposatului ei proprietar. A trăit alături de aceasta  încă 14 ani până la decesul acesteia.

Flossie, a uimit o lume întreagă

Ulterior, pisica a stat cu fiul celui de-al doilea proprietar timp de aproximativ trei ani, înainte de a ajunge în cele din urmă la voluntarii de la Cats Protection. Atunci a început încercarea ei de a obține un titlu Guinness World Record.

„Am fost uluiți când am văzut că fișa veterinară a lui Flossie arăta că are 27 de ani”, a declarat coordonatorul filialei Cats Protection, Naomi Rosling, în legătură cu remarcabila descoperire.Dar chiar și la vârsta ei înaintată, pisica în vârstă de 26 de ani este jucăușă. Deși are vederea slabă și este surdă, Flossie are o stare de sănătate bună.

Nu este cea mai bătrână pisică din toate timpurile, nici pe departe

Ea nu este cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, încă. Această distincție este rezervată lui Creme Puff, care a supraviețuit cu mult peste cele mai bătrâne pisici de pe fața Pământului din toată istoria documentată. Cea care a doborât recordul o depășește pe Flossie cu peste un deceniu.
Născută în Texas, SUA, la 3 august 1967, Puff a trăit 38 de ani și 3 zile până la 6 august 2005.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.