Astăzi a fost o zi mare pentru studenții din toată țara, mai ales pentru cei care au început primul an de studiu la facultatea mult visată. Așa cum era de așteptat, cea mai mare forfotă a fost chiar în București, unde mii de studenți nu doar că au pășit cu emoții în primul an de facultate, dar și-au luat în primire și camerele de cămin.

Bucureștiul este mai aglomerat ca niciodată zilele acestea, iar asta din cauza faptului că tocmai ce a început un nou an universitar. Mii de studenți au venit încrezători în faptul că Bucureștiul le va oferi o viață mai bună. Majoritatea lor au optat și pentru un loc la cămin, mai ales că este mult mai ieftin decât o chirie.

Așa cum se știe deja, în Capitală există mai multe cămine, alocate fiecărei universități, în parte. Cel mai cunoscut centru de cămine este cel din Grozăvești, acolo unde condițiile nu sunt cele mai bune. Însă, la polul opus, există cămine chiar în buricul Capitalei care arată mai mult decât decent.

Cum arată căminul UniBuc din buricul Capitalei. Aici, au prioritate doar studenții cu medii foarte mari UniBuc

Căminul Gaudeamus se află la cinci minute de stația de metrou Academia Militară

Este vorba despre Căminul Gaudeamus, situat chiar în cartierul Cotroceni, unul dintre cele mai luxoase și scumpe cartiere din București. Respectivul cămin aparține Universității din București și este alocat, în mod special, studenților de la Facultatea de Sociologie și Psihologie, cei de la prima specializare având prioritate în ocuparea locurilor.

Camerele de cămin arată decent și le oferă studenților strictul necesar, urmând ca, dacă mai simt nevoia de ceva în plus, să își aducă fiecare de acasă, așa cum poate. În camerele din Căminul Gaudeamus sunt două paturi, semn că o cameră este alocată doar pentru două persoane.

Fiecare student are biroul lui cu scaun propriu, pat single cu saltele noi, masă, rafturi și noptieră. De departe, cel mai mare avantaj este faptul că fiecare cameră are o baie proprie care arată foarte bine.

Căminul Gaudeamus are doar 15 camere pentru studenți și este, în același timp, un hotel pentru invitații Universității din străinătate sau din țară. Bucătăria este comună pentru tot palierul și este dotată cu toate cele necesare. Căminul este dedicat masteranzilor și doctoranzilor, dar și studenților cu medii mari. Taxa pentru o lună este de 210 lei pentru studenții de la buget și 320 de lei pentru cei de la taxă.

@oanaisabela14 #camin #student #facultate #unibuc #bucuresti #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – Oana Isabela