Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare luna viitoare. De mai bine de două săptămâni, fostul primar al Sectorului 5 este încarcerat la Penitenciarul Rahova, el fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul Colectiv. Avocații lui încearcă din răsputeri să-l scape de pușcărie. 

Cristian Piedone ar putea scăpa de închisoare

Fostul primar Cristian Piedone se află în prezent la închisoare, după ce a fost găsit vinovat în dosarul Colectiv. Între timp, avocații lui au depus deja o contestație, la Curtea de Apel București.

Magistrații au decis să judece contestația pe 16 iunie, atunci când Piedone află dacă rămâne sau nu după gratii. Astfel, Cristian Popescu Piedone are la dispoziție două căi de atac: contestația în anulare și recursul în casație.

 „Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat să o port. Astăzi, prin condamnarea mea, m-aş putea jertfi. Dacă aş putea să înviu cele 64 de victime, nu aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi în spatele paravanelor. Mă duc cu demnitate, onoare şi respect, dacă justiţia a considerat asta.”, spunea Piedone înainte de a merge la închisoare.

foto: captură video

Fiul lui vrea să candideze la Primărie

Vlad Piedone are de când să calce pe urmele tatălui său și intenționează să candideze pentru postul de primar ale Sectorului 5. Tânărul a anunțat că va face din „imposibil posibil” și va duce proiecte tatălui său mai departe. Vlad Piedone este hotărât să își depună candidatura și se bazează pe cetățeni că îl vor vota.

„Ne-a spus (n.r. – Cristian Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui mai departe”, a declarat Vlad Piedone.