Reclamă

Perioada aceasta este cea mai aglomerată din an. Dat fiind faptul că în scurt timp vin sărbătorile, iar cumpărăturile trebuie să fie deja făcute, oamenii ar trebui să aleagă totul cu atenție. Știm cu toții că prețurile au crescut considerabil încă de anul trecut, dar totuși nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de prețurile mici. 

1. Ai grijă de unde cumperi carnea!

Uneori, produsele care au prețuri mici, pot fi de fapt provenite de la animale crescute și sacrificate într-un mod toxic. Aveți grija la cei care își comercializează produsul pe marginea drumului, direct din portbagajul mașinii sau chiar din căruță. Unii comercianți pot garanta că au făcut toate analizele sanitar-veterinare, însă te poți înșela foarte ușor. Așa că, ai mare grijă pe cine crezi și de la cine cumperi!

2. Top 3 sfaturi pentru a alege carnea cea mai proaspătă și sănătoasă

Ai grijă la mirosul cărnii! Acesta reprezintă cel mai important criteriu pentru a verifica daca este proaspătă. Însă, pe lângă miros, important este să verifici și culoarea cărnii. Aceasta trebuie să aibă culoarea roșiatică. Dacă este vineție, de nuanță gri sau de culoare mai închisă, nu o cumpăra. De asemenea, dacă are o crustă ciudată, evită să o cumperi.

Cum alegi carnea pentru preparatele de Crăciun, fără să îți afecteze sănătatea pixabay.com 

Un alt lucru esențial în alegerea cărnii este aspectul și textura acesteia. Așadar, evită să cumperi carnea dacă aceasta este are grăsime cu tonuri galbene, nu are strălucire sau are mai multe nuanțe de culoare. De asemenea, nu cumpăra carnea care este lipicioasă la atingere! Dacă este moale, umedă și lipicioasă, e de proastă calitate. De exemplu, carnea de porc trebuie să aibă textura tare și densă, împănată cu grăsime albă sau roz- alb și care lasă o senzație de unsuros la atingere.

3. Ce trebuie să verifici la carnea pre-ambalată?

Indiferent că alegi să cumperi carne din supermarket sau din alt magazin, cere-i vânzătorului să o vezi de aproape și s-o miroși. Verifică atent dacă atunci când apeși carnea, iese suc sau apă din ea. La carnea pre-ambalată verifică atent termenul de valabilitate și asigură-te că bucata de carne are un aspect frumos, arată că e proaspătă, că nu există lichid în interiorul ambalajului vidat.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro