Reclamă
Reclamă

În perioada copilăriei, ne dezvoltăm mai mult ca oricând și ne formăm bazele pentru viitorul nostru. În fiecare zi, punem cărămisă peste cărămidă și construim un adult responsabil, sigur pe sine și pe propriile forțe. Dar ce se întâmplă atunci când acestă dezvoltare este împiedicată de oamenii din jurul nostru?

Imaginați-vă că încercați să sunteți la malul mării și încercați să construiți un castel de nisip. Tot încercați, dar valurile vin și distrug ceea ce tocmai ați construit. Cam așa s-ar putea explica efectul pe care bullying-ul din școli îl are asupra copiilor.

Da, este adevărat. Tachinările, bătăile și certurile între copii vor exista întotdeauna. Dar există o diferență mare între copiii care fac glume nevinovate și cei care atacă pur și simplu demnitatea, respectul de sine și imaginea celor din jur.

O astfel de traumă din copilărie poate afecta individul chiar și în timpul maturității. El va rămâne cu sechele și complexe pe care va reuși să le depășească foarte greu. De asemenea, bullying-ul este și printre principalele cauze ale despresiei în adolescență.

Reclamă

Recent, România a adoptat o lege prin care bullying-ul a fost interzis în școli. Asta înseamnă că tentativele și actele de bullying vor fi prevenite, iar în cel mai rău caz, sancționate. Este un lucru plăcut să vedem că țara noastră intră în rândul celorlalte state dezvoltate, care au adoptat astfel de legi cu mult timp în urmă.

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro