Unghiile și părul, la fel ca tenul, au mare nevoie de o îngrijire specială. Mai ales, dacă te numeri printre persoanele care se „luptă” cu probleme, precum: căderea părului, unghii exfoliante, scurte și rupte. Ei bine, este clar că trebuie să faci anumite schimbări în rutina îngrijirii părului și a unghiilor.

Vrei să îți crească părul și unghiile mai repede? Ei bine, dieta zilnică joacă rolul cel mai important în acest proces. Sunt recomandate vitaminele și sărurile minerale, după cum urmează: vitamina A, pentru că oferă strălucire părului; vitamina B1, B2, B5, pentru că diminuează căderea părului, diminuează seboreea și protejează pielea; nu în ultimul rând, este recomandat siliciul cu sulf, pentru că ajută la creșterea, într-un ritm accelerat, a părului;

Cum accelerezi creșterea unghiilor și a părului? Câteva trucuri la îndemâna oricui
Ioana Cosmetice

Stilul de viață este extrem de important. Specialiștii recomandă consumul fructelor, legumelor, al pâinii de secară, al lecitinei din soia, al laptelui, cât și al peștelui. De asemenea, cura de ceai de coada calului ajută foarte mult la creșterea sănătoasă atât a unghiilor, cât și a părului.

Ce „tratamente” putem să preparăm acasă rapid pentru creșterea accelerată a părului?

Masajul scalpului, cât și periatul părului sunt, cu adevărat, necesare dacă îți dorești să te bucuri de o creștere rapidă a podoabei capilare.

Totodată, este indicat să consumi în fiecare dimineață câte un pahar mediu de suc din morcovi, castravete și spanac. Așadar, această cură de suc verde are un rol extrem de important în procesul de reglare a secreției glandelor sebacee care sunt poziționate chiar la baza firelor de păr.

Ce trebuie să faci pentru niște unghii impecabile?

Se recomandă o cură de germeni de orz. Constă în 2 linguri de pulbere de orz verde. Această cură este benefică, deoarece conține atât minerale, cât și hormoni care accelerează creșterea unghiilor, cât și regenerarea lor.

Dacă ai unghiile moi, ți se exfoliază și ți se rup destul de repede, ai nevoie de un tratament, prin care să poți reda duritatea unghiei și strălucirea sa. Zeama de lămâie este ingredientul cheie al acestui tratament „homemade”. Are rolul de înălbitor natural împotriva petelor galbene de pe unghii. Dacă îți dorești să ai unghii sănătoase și lungi, este recomandat, ca periodic, să le supui unui astfel de tratament de revitalizare și hrănire. Lămâia este bogată în vitamina C, fapt pentru care reprezintă un remediu nemaipomenit pentru tratarea petelor inestetice.

  1. Ingrediente Tratament pentru creșterea unghiilor: 50 ml apă caldă, 50 ml suc de lămâie și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Se amestecă cele 3 ingrediente într-un castron, după care îți înmoi vârfurile degetelor în compoziția respectivă, timp de circa 15 minute. Cu ajutorul unei periuțe speciale pentru unghii, ți le periezi, după care, la final, le clătești cu apă călduță.
  1. Un alt truc pentru creșterea accelerată a unghiilor pe care poți să-l faci tot acasă: bați 2 gălbenușuri de ou, după care introduci în compoziție o linguriță cu miere și amesteci. În amestecul omogen pe care l-ai obținut, vei introduce vârfurile degetelor timp de circa 15 minute, după care clătești cu apă.

Spor la treabă!