Chef Cătălin Scărlătescu avea 130 kg, iar acum a ajuns la sub 100 de kg.
A reușit acest lucru cu foarte multă ambiție și s-a ținut serios de dieta sa. De asemenea, au existat câteva alimente la care a renunțat complet. Chef Cătălin Scărlătescu a hotărât să aibă grijă de kilogramele în plus, în momentul în care a văzut că analizele sale nu sunt tocmai bune.
Dieta nu este ținută secret
“Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şiam zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool.
Am mâncat, în schimb, doar salateproaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a declarat Scărlătescu în exclusivitate pentru clickpentrufemei.ro
Primul pas pe care l-a făcut celebrul bucătar a fost să renunțe definitiv la pâine. Îndrăgitul jurat, a mai precizat că regimul durează câteva luni, poate chiar un an, și că nu este deloc ușor de urmat.
„Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete de capul nostru. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, roșii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde.”, a dezvăluit Cătălin într-o emisiune TV